De ce apar problemele în viaţa sexuală?
Sexul reprezintă o componentă importantă a vieţii de cuplu. Poate ajunge să unească sau să despartă două persoane, ori poate duce la frustrări sau probleme psihologice.
De obicei, sexul este trăit extrem de intens la începutul relaţiei, atingerile stârnind uşor dorinţa, iar ceea ce oferă partenerul pare a fi tot ceea ce ţi-ai dorit vreodată. Problemele încep să apară atunci când relaţia se mai erodează, când cheful de sex nu mai apare la orice pas iar cei doi, simt că îşi doresc mai mult, fără să ştie când şi cum să pună această problemă în discuţie.
Problemele pot fi medicale, pentru că există o serie întreagă de afecţiuni care pot împiedica obţinerea erecţiei sau orgasmului ori duc la frigiditate. Dar în acest articol vom vorbi despre aspectele psihologice care pot diminua dorinţa sexuală.
Aşteptările
Cele mai multe cupluri trăiesc intens sexualitatea la începutul relaţiei şi se gândesc că aşa va fi toată viaţa. Din păcate nu este aşa. Pentru că obişnuinţa, problemele cu jobul, lipsa preocupării sau certurile apărute pot scădea dorinţa sau plăcerea de a face sex.
Comunicarea
Dacă la începutul relaţiei cei doi se mulţumesc cu ceea ce primesc, ulterior, imaginaţia, dorinţele, pretenţiile cresc. Iar comunicarea nevoilor sexuale este cea mai grea, pentru că partenerii nu ştiu când este cazul să ceară sau dacă nu cumva, ceea ce ei îşi doresc este prea mult pentru partener.
Imaginaţia
Este cea care poate da stralucire vieţii sexuale, sau, în lipsa ei, îi poate frustra pe cei doi.
Amantul/a
Reprezintă proba de foc peste care marea majoritate a cuplurilor nu reuşesc să treacă, chiar dacă este doar imaginar sau a fost pus în practică.