Într-o relație de cuplu de durată cel mai mult contează valorile voastre
La început de relaţie totul pare minunat şi indestructibil. Cu timpul însă, diferenţele dintre parteneri încep să iasă la iveală şi să agite armonia ce domnea până atunci în relaţia de cuplu. Aceasta nu este neapărat o problemă, atâta vreme cât lucrurile cu adevărat importante din viaţa unuia dintre parteneri, adică valorile sale rezonează cu ale celuilalt.
A avea valori comune înseamnă să aveți idei similare despre cum ar trebui să fie o relație de cuplu sau o familie. Având un sistem valoric comun, vă veți putea respecta unul pe celălalt și vă veți înțelege mai bine diferențele.
Aceste valori sunt dobândite în experienţa din copilărie şi sunt insuflate de către familie, dând naştere unor convingeri de viaţă, care ulterior, în viaţa adultă, ne ghidează comportamentul şi ne influenţează alegerile. Spre exemplu, dacă pentru ambii parteneri familia este o valoare de bază, amândoi vor acţiona în scopul alcătuirii sau menţinerii unei familii.
Dacă însă aceasta este valabilă doar pentru unul dintre ei, mai devreme sau mai târziu, diferenţele fundamentale dintre ei vor ajunge să-i separe sau vor întreţine un mediu toxic.