Obiceiuri cu efect benefic asupra vieţii sexuale
Există câteva obiceiuri pe care orice persoană ar trebui să le cunoască pentru a-şi îmbunătăţii viaţa intimă. Activitatea sexuală depinde de buna funcţionare a sistemului nervos, de un echilibru hormonal adecvat şi de o vascularizaţie ireproşabilă a regiunii pelviene, deci a organelor sexuale.
Iată câteva obiceiuri cu efect benefic asupra vieţii sexuale!
Practică tot felul de activităţi fizice în mod regulat
Sportul creşte gradul de oxigenare al celulelor, îmbunătăţeşte circulaţia şi debitul sângelui, scade tensiunea arterială şi stresul, ameliorează dispoziţia şi, nu în ultimul rând, “arde” surplusul de grăsime, menţinând organismul într-o formă optimă. Exerciţiul fizic regulat favorizează producţia de endorfine la nivel cerebral, elemente chimice care induc buna-dispoziţie!
Evită stresul şi oboseala, factori cu impact direct asupra libidoului
Depresia, epuizarea nervoasă, anxietatea reduc dorinţa sexuală, respectul şi încrederea în propria persoană, sentimente strâns legate de manifestările sexuale faţă de cei din jur. Astfel, ia naştere un cerc vicios periculos: stresul duce la scăderea libidoului, iar frustrarea sexuală este un factor stresant. De aceea, este bine să apelaţi la tot felul de metode pentru a elimina situaţile stresante din viaţa voastră.
Încearcă pe cât posibil să reduci aportul de grăsimi saturate
Răspunsul sexual poate fi afectat şi de reziduurile pesticide din mâncare, deci mănâncă cât mai organic cu putinţă. Este o cerinţă de bază ca sângele să poată ajunge în zona genitală prin toate acele mici vase de sânge, atât la femei cât şi la bărbaţi. Totuşi, o dietă bogată în grăsimi saturate duce peste ani la depozitarea unui strat de lipide şi colesterol în vasele de sânge. În afară de alţi factori, acest lucru face ca ţesutul erectile să nu mai poată menţine erecţia.
De fapt, problemele circulatorii sau vasculare reprezintă cea mai comună cauză fizică a disfuncţiei erectile. Fluxul sângelui în penis este afectat, ceea ce duce la o scădere în acea zonă a tensiunii arteriale a sângelui.