Temeri şi griji legate de sexul în timpul sarcinii. Iată de ce sunt inutile
Ultima actualizare:
Cele mai multe temeri şi griji legate de sexul în timpul sarcinii sunt inutile. Multe cupluri pot continua să aibă o relaţie sexuală sigură şi plină de satisfacţii şi în timpul sarcinii. Cheia este o bună comunicare între parteneri şi medicul ginecolog pentru a evita orice complicaţie.
Din fericire, sarcina nu constituie o perioadă în care să renunţaţi la sex. Dimpotrivă, abordează fiecare fază într-un mod pozitiv.
„Sarcina trebuie privită ca pe o perioadă extraordinară pentru experimentare, pentru testarea de noi moduri de a vă oferi unul altuia plăcere fizică şi confort. Bineînţeles, sarcina este şi o perioadă în care să vă sărutaţi, să vă îmbrăţişaţi mult şi să vă reînoiţi sentimentele, a spus Paul Jenner în cartea sa”Sex ca la carte”.
- Sexul în timpul sarcinii îi leagă pe cei doi parteneri.
- Actul sexual este sigur în toate stadiile unei sarcini normale, dar doctorul vă poate spune să vă opriţi dacă sunt complicaţii.
- În timpul primelor trei luni de sarcină, „femeile la prima sarcină” nu prea au chef de sex, dar cele care au fost însărcinate îşi menţin de obicei libidourile.
- În timpul următoarelor patru luni, majoritatea femeilor însărcinate au mai mult chef de sex decât înainte, datorită vasocongestiei permanente în zona pelviană.
- Cele două luni înainte de naştere şi cele şase săptămâni după naştere(când sexul nu este posibil) sunt o perioadă extraordinară pentru bărbaţi să înveţe să devină multi-orgasmici pe cont propriu.
- Există poziţii speciale pe care le puteţi folosi în actul sexual în timpul sarcinii.
- Nu vă neglijaţi relaţia după ce aţi născut.
- Îngustarea vaginului poate fi obţinută din nou prin exerciţiile pentru muşchiul PS.