Ce poţi cumpăra de pe acum pentru Paşte
Sărbătorile de Paşte se apropie cu paşi repezi, iar tu ar trebui să începi primele pregătiri. Şi pentru că mersul la cumpărături este cel mai obositor, ai putea să iei de pe acum anumite alimente care au un termen de valabilitate îndelungat. Reporterii Click! au dat o tură prin magazine şi îţi spun ce să cumperi şi cât te costă.
În perioada Sărbătorilor, magazinele, hypermarketurile şi supermarketurile vor fi extrem de aglomerate, iar clienţii se vor călca în picioare printre rafturi. Nu mai spunem că a sta la coadă la casa de marcat poate să-ţi ia cel puţin o oră. Aşadar, de ce să nu începi să te aprovizionezi de pe acum? Vei avea numai de câştigat: magazinele sunt goale, te poţi plimba liniştit şi compara preţurile, iar produsele alimentare încă nu s-au scumpit. Îţi recomandăm să te gândeşti foarte bine la ce mâncăruri vei prepara pentru masa festivă şi, în funcţie de acestea, să întocmeşti o listă cu ingredientele de care ai nevoie.Atenţie! Cumpără doar produse care rezistă în timp precum pastă de tomate, făină, ulei, zahăr, apă, sucuri, băuturi alcoolice etc. Carnea, ouăle, pâinea, cozonacii, legumele şi verdeţurile ar trebui luate cu câteva zile înainte de Paşte, pentru a le consuma cât mai proaspete.Reporterii Click! au întocmit o listă cu cele mai importante alimente şi ingrediente de care vei avea nevoie pentru o masă copioasă.
Uite ce produse găseşti în magazine!
Cum alegi alimente proaspete
Citeşte cu atenţie eticheta produselor alimentare şi verifică termenul de valabilitate al acestora.Verifică atent capacul borcanelor de murături, maioneză, muştar etc. Acesta trebuie închis ermetic. Dacă este umflat, înseamnă că în borcan a pătruns aerul, iar produsul alimentar este stricat. Acest lucru este valabil şi în cazul conservelor.Carnea, indiferent că vorbim despre carne de miel, de pui, porc, curcan etc, trebuie cumpărată numai din magazine autorizate sanitar veterinar. Aceasta trebuie să aibă o culoare corespunzătoare, să fie elastică şi să nu prezinte nici un miros.Carnea se păstrează la congelator, la o temperatură de -18 grade Celsius, porţionată în aşa fel încât să nu fii nevoită să o decongelezi, iar apoi s-o recongelezi.
În frigider trebuie să fie o temperatură între 2 şi 4 grade Celsius.Verifică ambalajul în care se vând făina, zahărul, mălaiul, grişul, orezul. Acesta trebuie să nu fie rupt, pătat sau umed.Dacă vei cumpăra ulei, trebuie să ştii că acesta nu se depozitează în frigider.
El rezistă foarte bine la temperatura camerei.Nu evita legumele congelate, deoarece acestea îşi păstrează toate vitaminele, mineralele şi nutrienţii de care organismul tău are nevoie.Evident, dacă vrei ca aceste alimente să-şi păstreze prospeţimea şi proprietăţile, ambalajul acestora nu trebuie desigilat. Excepţie fac legumele congelate.
Zahărul, făina, orezul, mălaiul se păstrează în cămară, la loc întunecos şi răcoros.