Crăciun cu socrii? Iată câteva trucuri pentru armonie în familie

Ultima actualizare:

    Tot secretul, la masă, constă în alegerea subiectelor de conversație
Tot secretul, la masă, constă în alegerea subiectelor de conversație

Ați văzut multe cazuri în care soacra și nora să se iubească sincer și să se înțeleagă de minune? Noi nu. Printr-un mister al naturii, soacra și nora se au ca șoarecele și pisica. Dar, pentru că suntem oameni, dotați cu rațiune și bun simț, putem să învățăm să ne simțim bine unii cu alții. Măcar la zile mari, cum e Crăciunul.

Psihologii spun că, în general, mamele de băieți sunt considerate mărul discordiei într-un cuplu. „Fetele, când se mărită, au mai multă autonomie şi se desprind mai uşor de părinţii. Bărbaţii, în schimb, rămân legaţi de mamă, iar aceasta are o mare influenţă în viaţa lor. Soţiile încearcă să diminueze acea legătură, mamele se simt ameninţate de pierderea controlului, nu suportă să rămână în umbră şi de aici apare conflictul”, explică psihologul Aurora Liiceanu. Petreceți Crăciunul în familie și ți-e teamă să nu apară discuții? Iată câteva sfaturi pe care nu strică să le pui în practică:

- Cadoul. De Sărbători, fiecare trebuie să primească un cadou, măcar simbolic. Indiferent dacă mergi în vizită la socrii, sau vin ei la voi, oferă-le ceva pe gustul lor și i-ai cucerit. Flori, prăjituri, bilete la teatru, ornamente pentru casă, chiar și rame foto cu nepoții le vor face, cu siguranță, plăcere. Dacă soacrei îi place să gătească, poţi să-i iei decoraţiuni pentru bucătărie, pentru masă, mici electrocasnice, poate un set de tăvi de prăjituri. Îi mai poţi lua o eşarfă, un parfum (dacă ştii ce gen foloseşte), creme de mâini. Socrului  îi poţi oferi: un desfăcător de sticle, o carte bună, dacă îi place să citească, un ceas, o curea, o cămaşă.

- Nu o contrazice. Hai, o seară, o zi, un weekend poți să reziști și să te abții de la comentarii. În special dacă tu ești musafirul, las-o să ia deciziile și să facă ce vrea, cum vrea.

- Nu le vorbi de rău „copilul”. Chiar dacă soțul te-a supărat în ultimul timp, chiar dacă nu te-a ajutat la gătit, la curățenie, dacă e genul care își lăsă șosetele împrăștiate prin casă, nu e cazul să te apuci acum să povestești. Niciunui părinte nu-i place să audă vorbindu-i-se de rău copilul. Va avea tendința să-i ia apărarea și așa discuția poate degenera.- Nu deschide subiecte sensibile, cum ar fi educarea copiilor, problemele cu banii, dar nici teme precum religia sau politica. Pot genera dezbateri violente și n-are rost să riști. În plus, cu siguranță nu o să schimbi percepțiile cuiva în câteva minute. Cele mai sigure subiecte de discuție sunt despre vreme, alimentație și călătorii.- Nu te lăuda. Vei fi mult mai câștigată, în schimb, dacă îți lauzi partenerul în fața părinților lui, demonstrând, în felul acesta, că îl apreciezi, îl admiri, îl iubești. În plus, cuvintele de acest gen vor semăna mult mai multă bucurie în sufletul socrilor decât orice altceva.

- În schimb, dacă tu ești musafirul, laudă-i preparatele, cere-i rețeta și nu lăsa mâncare în farfurie.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net