Cum îți pregătești grădina pentru primăvară

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com

Oscilațiile de temperatură îți oferă prilejul perfect de a visa la grădina de acasă. Primăvara este tot mai aproape, așa că trebuie să-ți scoți uneltele și să pregătești legumele sau florile pe care vrei să le plantezi. Dacă ai suficient spațiu în curte și obișnuiești să crești roșii, salată, ceapă verde sau ardei, experiența te ajută să-ți termini mai repede treaba și să recunoști semnele adevărate care vestesc primăvara.

În schimb, dacă este prima oară când amenajezi o grădină, fie ea de flori sau legume, ai nevoie de câteva informații importante despre procesul de pregătire al zonei. Iată câteva lucruri esențiale:

Verifică instalațiile

Irigarea este unul dintre cele mai importante aspecte din cadrul unei grădini sănătoase și înfloritoare. Înainte să începi plantarea, trebuie să verifici ca toate sistemele să funcționeze la capacitate optimă. În perioadele secetoase, vei avea nevoie de pompe de apa, așa că trebuie să te asiguri că nu au apărut probleme la instalații pe timpul iernii. Atenție și la robineți, deoarece se pot defecta când ți-e lumea mai dragă. Dacă observi un sistem care are nevoie de reparații, nu amâna prea mult schimbarea pieselor defecte sau înlocuirea altora.

Repară gardurile

În amenajarea grădinii, aspectul acesteia contează la fel de mult ca roadele. Dacă ai garduri din lemn de jur împrejur, va trebui să aplici noi straturi de lac și vopsea pentru a-i reîmprospăta imaginea. Alege aceleași culori și produse pe care le-ai folosit și înainte.

Dacă e prima oară când te ocupi de grădină, va trebui să construiești un gard care să se potrivească și cu restul casei. Lemnul natural, dar tratat cu produse specifice pentru a nu se degrada este o opțiune potrivită, dacă ești pasionat de stilul rustic sau industrial. De asemenea, dacă vrei să plantezi flori, plante sau chiar o vie, poți construi un gard pe care acestea să se întindă.

Curăță zona de grădină

Odată ce se topește zăpada, este posibil să observi diferite resturi sau bucăți de plastic rătăcite în curte. Pământul trebuie curățat cu atenție înainte să începi să-l sapi și să-l fertilizezi. Dacă în zonă au crescut buruieni mai mari, acestea trebuie îndepărtate cu tot cu rădăcină, pentru a evita înmulțirea.

Fertilizeză pământul

Fertilizarea se face, de regulă, mai târziu, spre finalul lunii mai, dar e bine să ai acest pas pe lista de priorități. Îngrășământul de primăvară are rolul de a accelera creșterea după sezonul rece. În funcție de preferințe, poți opta pentru îngrășământ natural precum resturile vegetale, balegarul sau substanțele sub formă de granule pe bază de azot. Poți găsi în magazine îngrășământ cu formulă specială pentru anumite legume sau flori.

Planifică plantarea

Anumite legume, precum roșiile trebuie însămânțate încă din luna februarie, iar apoi replantate în grădină, când sunt suficient de dezvoltate și când temperatura de afară permite asta. Odată ce decizi ce legume și flori vrei să plantezi, trebuie să te interesezi despre caracteristicile fiecărui soi în parte. Aceleași principii se aplică și la flori. De exemplu, gladiolele se plantează primăvara și au nevoie de aproximativ 100 de zile să înflorească. De aceea, pentru a avea mereu grădina împodobită cu aceste flori, va trebui să plantezi mai multe la intervale regulate, dar nu mai târziu de luna iulie.

O grădină care să te bucure în fiecare zi și care să dea roade adevărate are nevoie de muncă. Atenția la fiecare pas pe care trebuie să-l faci în planificare și îngrijire te vor ajuta să folosești într-un mod constructiv parcela de pământ din spatele sau din fața casei.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net