Cum ne influențează tehnologia viața de zi cu zi

Ultima actualizare:

    foto: George Rudy/ Shutterstock
foto: George Rudy/ Shutterstock

Tehnologia a schimbat modul în care ne desfășurăm activitatea zilnică și a influențat pozitiv viețile oamenilor.

În perioada stării de urgență, când majoritatea cetățenilor lumii au fost nevoiți să stea izolați la domiciliu, ei au reușit să comunice cu ceilalți și să afle informații despre noul coronavirus cu ajutorul tehnologiei. În primul rând, elevii au putut susține ore online, pentru că școlile au fost închise pentru a limita răspândirea Covid-19. Școli și universități din aproape 200 de țări au fost închise parțial din cauza pandemiei de coronavirus, ceea ce a însemnat că aproape jumătate dintre elevii și studenții din întreaga lume au fost nevoiți să rămână acasă.

De asemenea, ca măsură de protecție împotriva noului coronavirus, mulți angajatori le-au permis salariaților să lucreze de acasă în perioada stării de urgență. Acest lucru ar fi fost dificil de realizat dacă nu existau mijloacele tehnologice moderne din prezent. Astfel, angajații au putut ține legătura cu colegii și clienții prin intermediul platformelor de comunicare online, precum Zoom, WhatsApp și Skype, și au putut astfel să își desfășoare activitatea chiar dacă nu au mai mers la birou.

Tehnologia a schimbat complet obiceiurile oamenilor și, de multe ori, nici nu conștientizăm acest lucru. Iată cum a influențat tehnologia stilul nostru de viață:

A schimbat stilul de viață

Majoritatea dispozitivelor pe care le avem în locuință sunt automatizate, ceea ce ne ajută să avem o viață mai ușoară, mai organizată și mai sigură. Datorită soluțiilor tehnologice avansate, precum încuietorile automate pentru uși, camerele de securitate, controlul căldurii cu ajutorul unui termostat wireless și iluminatul inteligent, locuințele noastre sunt mai sigure și mai primitoare ca oricând. De asemenea, televizoarele smart și sistemele audio performante se numără printre dispozitivele care ne asigură divertismentul în propria locuință.

A îmbunătățit modul în care comunicăm

Progresele continue în domeniul tehnologiei au dus la apariția a numeroase metode noi de comunicare electronică: rețele sociale, site-uri, e-mailuri, mesaje vocale, videoconferințe. Aceste instrumente de comunicare ne-au ajutat să eliminăm distanța spațială și temporală, care, în trecut, reprezenta un obstacol în calea unei comunicări eficiente. Această dezvoltare tehnologică în domeniul comunicării are beneficii atât pentru relațiile personale, dar ne ajută și în afaceri sau în educație. Tehnologia a dat un alt sens educației culturale, oferindu-le copiilor oportunitatea de a comunica cu alți elevi din diferite țări și de a învăța despre diferite culturi.

Cu toate acestea, este necesar să găsim un echilibru între lumea online și cea reală. Deși comunicarea prin intermediul rețelelor sociale poate fi amuzantă și la îndemână, aceasta poate afecta abilitățile sociale ale oamenilor dacă este singura formă de comunicare.

A schimbat industria medicală

Tehnologia a avut o influență semnificativă în asistența medicală. În prezent, majoritatea spitalelor au implementat tehnologii moderne în unitățile sanitare, cu precădere în blocurile operatorii, ceea ce a redus considerabil greșelile făcute de medici și a sporit accesibilitatea tratamentului. Datorită tehnologiilor moderne, medicii au putut comunica mai bine între ei. Prin intermediul mesajelor, al videoconferințelor și al e-mailurilor, medicii se pot consulta mai repede în privința diagnosticelor și a metodelor de vindecare. Aceste mijloace de comunicare sunt benefice în special pacienților și medicilor care trăiesc în mediul rural sau în țări subdezvoltate.

Totodată, au fost dezvoltate numeroase aplicații pentru smartphone-uri sau alte gadget-uri care ne permit să ne monitorizăm facil greutatea, ritmul cardiac și alte funcții medicale.

A eficientizat transportul

Cu ajutorul tehnologiei, oamenii au reușit să călătorească în siguranță pe distanțe lungi. Deoarece transportul face parte integrantă din viața oamenilor, s-a încercat frecvent modernizarea lui cu ajutorul tehnologiei. Prima navă cu aburi a fost construită în anul 1770, primul tren cu aburi, în 1798, iar mașina modernă, în 1886. În prezent, atât mașinile, cât și trenurile sunt mult mai rapide și funcționează cu ajutorul combustibililor fosili, dar și a electricității.

Așadar, tehnologia a influențat fiecare sector al vieții noastre și continuă să aducă îmbunătățiri în felul în care ne dezvoltăm activitatea zilnică.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net