Cum să prelungeşti viaţa cizmelor de iarnă

Ultima actualizare:

    Apa, zăpada şi  temperaturile scăzute  pot degrada foarte  uşor materialul
Apa, zăpada şi temperaturile scăzute pot degrada foarte uşor materialul

Faţă de săndăluţe, tenişi şi balerini, încălţările de iarnă sunt cele mai scumpe, dar şi cele mai uşor de degradat. Apa, zăpada, sarea împrăştiată pe şosele, toate acestea scorojesc pielea şi scurtează viaţa încălţărilor. Trebuie să ştii cum să le îngrijeşti corespunzător în fiecare seară, când ajungi acasă.

  • Încă dinainte de a lua la purtare o nouă pereche de încălţări, du-te şi pune-le pe talpă un strat suplimentar de cauciuc subţire. Acesta va proteja cizmele de apă şi frig, le va prelungi viaţa, iar dacă se toceşte, îl poţi înlocui foarte uşor. Este, probabil, cea mai bună investiţie pe care poţi s-o faci în încălţările tale. Ca să nu mai vorbim de marele avantaj că, având aşa ceva pe talpă, nu mai aluneci pe gheaţă şi polei.
  • Cum se curăţă pielea? După fiecare purtare, se şterge cu o cârpă mai întâi tocul şi canturile cizmelor. Apoi se trece la partea superioară, care se şterge cu o lavetă uscată sau cu o perie. După care se aplică un strat de cremă hidratantă pe toată suprafaţa şi se lustruieşte din nou cu o cârpă moale. Acest lucru se face imediat ce ai ajuns acasă. Nu lăsa încălţămintea necurăţată de pe o zi pe alta.
  • Apa este inamicul numărul unu al încălţămintei din piele. Purtată prin zăpadă şi umezeală, se degradează, materialul se deshidratează, se deformează şi se crapă. Prelungeşte-i viaţa folosind spray-uri waterproof (care cresc impermeabilitatea). Chiar dacă vânzătorul din magazin, atunci când le-ai cumpărat, te-a asigurat că ele sunt deja rezistente la apă, nimic nu poate fi atât de rezistent. Apa tot se infiltrează, aşa că nu strică să fii prevăzător. Cizmele din materiale sintetice, permeabile, nu sunt recomandate dacă e umezeală afară.
  • Petele de apă se şterg cel mai bine cu o cârpă înmuiată în apă şi oţet (2/3 apă şi 1/3 oţet).

simeon stalpnicul png
  • De asemenea, pielea capătă un luciu deosebit dacă adăugăm în crema de ghete puţin spirt medicinal. Iar după uscare, îi poţi menţine elasticitatea ungând-o cu ulei de ricin.
  • Un alt truc pentru îngrijirea încălţămintei crăpate sau mate este să o freci cu puţin albuş bătut spumă.
  • S-au udat în interior? Un sfat pentru a absorbi umiditatea este să le îndeşi cu ziare şi să aplici un spray antibacterian care elimină mirosul. Nu usca cizmele ude lângă o sursă de căldură (calorifer, aerotermă) deoarece usucă foarte mult materialul.
  • De asemenea, dacă ai opţiuni, nu purta aceleaşi ghete în fiecare zi. Se recomandă folosirea încălţărilor prin rotaţie, pentru a le da celor purtate azi timp să se usuce.
  • Pentru a creşte permeabilitatea ghetelor de iarnă, le mai poţi unge cu substanţe grase, cum ar fi ulei de măsline, de ricin sau chiar lapte demachiant. După care se aplică o cremă obişnuită de pantofi. Aceste produse împiedică uscarea excesivă a materialului.
Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net