Cum se taie corect fructele şi legumele
În multe cazuri, curăţarea şi mărunţirea fructelor şi legumelor durează mai mult decât gătitul lor în sine. Asta pentru că nu le tai corect sau nu ai aflat de existenţa unor trucuri de mare ajutor în bucătărie.
Încearcă-le şi tu! Rezultatul – rapid, curat, aspectuos, eficient. Vei vedea că munca îţi va fi infinit mai uşoară!
Ai de tăiat pe jumătate mai multe roşii cherry? Pune-le între două fardurii şi treci lama cuţitului printre ele. Trebuie doar să ai cuţitul bine ascuţit.
Nu te chinui să cureţi kiwi de coajă! Taie-l pe jumătate şi mănâncă-l direct cu linguriţa. La fel consumi avocado (dacă e bine copt).
Căţeii de usturoi se curăţă rapid dacă înainte îi presezi cu o farfurie. Potrivit listotic.com, cojile se desprind de la sine.
Alimentele moi, ca blatul de tort sau brânza, se taie cel mai bine cu o aţă. De un cuţit clasic s-ar prinde aceste alimente, iar la sfârşit vei avea ceva în plus de spălat.
Taie rapid pepenele roşu în bucăţi mici în felul următor: ia o felie mare, trasează tăieturi orizontale şi verticale, apoi lasă-le să cadă într-un castron.
Aşa scoţi într-o secundă sâmburii de cireşe. Pui fructul pe gura unei sticle şi împingi sâmburele cu o spatulă de lemn, rămasă, poate, de la îngheţata pe băţ.
Mandarina se curăţă şi se feliază în doar câteva secunde. Taie-i capătul, apoi crestează coaja pe verticală şi desparte fructul, ca în figura alăturată, aflăm de pe distractify.com.
De câte ori nu te-ai făcut tot una pe mâini, chinuindu-te să cureţi rodie. E foarte simplu în felul următor: tai capătul, apoi trasezi câte o tăietură verticală pe părţile proeminente ale fructului, suficient doar cât să tai coaja. Fructul se va rupe uşor, pe bucăţi simplu de desfăcut.