Sfaturi în bucătărie: Cum să sculptezi în ceapă VIDEO
Diana Bart (33 de ani) oferă sfaturi în bucătărie în emisiunea „Click! Poftă bună!”, pe care o prezintă sâmbătă de sâmbătă, la Prima TV, de la ora 10.30. Dacă vrei să înveţi arta sculpturii în ceapă urmăreşte videoclipul de mai jos.
Dacă îţi place să-ţi impresionezi invitaţii sau doar familia cu o masă frumoasă, ai nevoie de sfaturi în bucătărie. Poţi învaţă să sculptezi în legume, pentru a da preparatelor culinare un aspect mult mai arătos.
Sfaturi în bucătărie: Aşa poţi sculpta foarte uşor o ceapă
Inspirată de un videoclip de pe Internet, Diana Bart, gazda emisiunii „Click! Poftă bună!”, a prezentat celor interesaţi sfaturi în bucătărie legate de arta sculpturii în legume. Vedeta a ales să ofere unei cepe banale aspectul unei flori de lotus, cu ajutorul unui cuţit.
Diana a tăiat ceapa curăţată de coajă în jumătate, apoi a distanţat foile cu ajutorul cuţitului. În plus, ea s-a folosit şi de degete pentru a realiza acest procedeu. Apoi, vedeta Prima TV, care oferă sfaturi în bucătărie celor interesaţi de arta culinară, a tăiat cu vârful cuţitului mici triunghiuri în interiorul cepei. Într-un final, a scos foile de la baza legumei şi a obţinut aspectul unei flori de lotus.
Sfaturi în bucătărie: Artă sculpturii în fructe şi legume
Artă sculpturii în fructe şi legume este originală din Estul îndepărtat (China, Thailanda, Japonia), având o tradiţie de mii de ani, tehnica de lucru fiind foarte variată, de la o ţară la altă, informează sculpturi-fructe.ro. Cei interesaţi de sfaturi în bucătărie au nevoie să ştie că pentru realizarea decoraţiunilor, meşterii folosesc o varietate mare de ustensile, cuţite, iar piesele realizate în general reprezintă animale şi turnuri. Thailandezi se remarcă prin dibăcia lor de a sculpta în fructe şi legume cu un singur cuţit cu lama flexibilă, realizând în general decoraţiuni florale foarte diverse.
Dacă vrei sfaturi în bucătărie este util să ştii că fructele folosite pentru realizarea sculpturilor sunt pepene verde, pepene galben, ananas, banane, greffe, portocale, lămâi, mere, pere, papaya, mango, kiwi, etc. Că legume putem folosi: morcovi, ridichi albe, vinete, dovleci, ardei gras, praz, roşii, ceapă etc.
Sfaturi în bucătărie: Beneficiile consumului de ceapă
Este cunoscut faptul că ceapa este un aliment cu întrebuinţări multiple, atât gastronomice cât şi medicinal, scrie info-portal.ro. Ea conţine hidrocarburi, substanţe azotoase, pectină, celuloză, vitaminele C, B1, B2, B6, E, caroten, fermenţi, grăsimi eterice, acizi organici, fosfor, iod. Cei interesaţi de sfaturi în bucătărie au nevoie să ştie că ceapa menţine tonusul organismului, măreşte apetitul și uşurează digestia. Ceapa este un bun antiseptic, antisclerotic, antidiabetic, calmant, purgativ şi are acţiune antihelmintică. Acest aliment micşorează sensibilitatea alergică, stimulează sistemul nervos şi ajută la schimbul de substanţe din organism. Procentul mare de substanţe biologice active pe care le conţine ceapa face ca aceasta să ajute la urgentarea vindecării anumitor suferinţe. Este foarte indicată în cazurile de gripă, anghină, tuberculoză, tratarea pielii şi a mucoaselor.