Somn uşor pe timp de vară!

Ultima actualizare:

Aşa cum ne schimbăm hainele, încălţările şi produsele cosmetice de la sezonul rece la cel cald, la fel de conştiincios ar trebui să ne pregătim şi patul. De el depinde calitatea somnului şi, practic, o treime din viaţa noastră. Nu vrei să te mai zvârcoleşti de cald, să transpiri, să te bâzâie ţânţarii? Atunci ia măsuri!

Aşternuturile sunt cheia. Cele din material sintetic, cum este poliesterul, captează căldura, nu lasă aerul să circule, te vei încinge în ele şi vei transpira. Alege mai degrabă materiale naturale, cum e bumbacul 100%, care lasă pielea să respire şi absoarbe transpiraţia.Unii au găsit metode ingenioase de a-şi răcori aşternuturile pe timp de vară – le umezesc cu apă sau chiar le bagă pentru câteva minute în congelator (izolate într-o pungă, pentru a nu prinde miros). Evident, aceste metode nu-ţi asigură răcoare pe tot parcursul nopţii, însă îţi oferă răgaz să adormi bine.O altă metodă de răcorire este cu ajutorul unor sticle cu apă de la frigider.

Dacă iarna, unii obişnuiau să se încălzească luând cu ei în pat sticle cu apă fierbinte, acum ne putem răcori patul cu ajutorul sticlelor de la congelator.Ai grijă la igienă! Pentru că pe timpul verii transpiri mult în pat, spală lenjeria o dată pe săptămână. În acelaşi timp, foloseşte o husă de protecţie pentru saltea, pe care o speli odată cu lenjeria. În ziua în care schimbi lenjeria, aeriseşte salteaua. Astfel, umezeala nu va rămâne în saltea, eviţi apariţia mirosurilor neplăcute şi chiar a mucegaiului.Dacă ai aer condiţionat, setează-l pe cea mai mică viteză, astfel încât să nu „te zboare” şi nici să nu facă zgomot prea mare. În cazul în care ai un dormitor mic, ideal e să poziţionezi aerul condiţionat undeva pe hol sau în camera alăturată.Dacă nu ai aer condiţionat sau ţi se pare prea puternic pentru a-l ţine pornit, deschide ferestrele şi stai cu uşile deschise, pentru a se forma un oarece curent.Zgomotul de afară te deranjează? O bună idee e să-ţi cumperi un ventilator cât de mic, pe care să îl ţii pornit, la viteză mică. Zgomotul lui monoton, ca cel de maşină, te îndeamnă la somn şi maschează celelalte zgomote de afară.Pentru a nu avea surpriza să fii vizitat de un ţânţar când ţi-e somnul mai dulce, ia-ţi măsuri de precauţie înainte de a te pune în pat. Aprovizionează-te cu aparate care alungă insectele, nu uita deschise plasele de la ferestre, iar pe noptiera de lângă pat pune câteva feliuţe de lămâie, al căror miros ţine ţânţarii la distanţă.

Patul cu baldachin este o altă soluţie care te protejează de ţânţari.

Câteva fâşii de pânză uşoară sunt foarte uşor de montat în jurul patului.

Ştiai că...

Sursa principală a acarienilor în apartamente o constituie saltelele din dormitoare, deoarece oferă condiţii propice pentru supravieţuirea şi procrearea acestora: căldură, umezeală şi hrană. Studiile au relevant faptul că într-un pat cu o vârstă medie de doi ani există aproximativ două milioane de acarieni vii şi decedaţi care se transformă într-un nor de praf invizibil atunci când ne răsucim.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
TOP 10 destinații din Europa în 2016 jpeg
klaus iohannis pe tron jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (13) jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
https   www cancan ro wp content uploads 2024 12 test 1200x686 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net