Ţi s-a furat telefonul? Uite ce să faci!

Ultima actualizare:

Poze, mail-uri, informaţii personale, mesaje, toate acestea pot fi pierdute dacă ţi se fură telefonul mobil, iar dispozitivul nu este securizat printr-o parolă. Dacă te trezeşti într-o astfel de situaţie, ar trebui să ştii ce ai de făcut. Uite ce ne sfătuiesc specialiştii publicaţiei Gadgetreport!

Nu lăsa telefonul nesupravegheat

Cel mai important sfat pe care să-l urmezi ca să nu cazi victima hoţilor de telefoane: nu-ţi lăsa dispozitivul nesupravegheat, indiferent de locul în care te afli. Ţine telefonul asupra ta, într-un buzunar interior al hainei sau în geantă. Apoi, nu lăsa telefonul pe silent, pentru că, dacă îl vei rătăci, îţi va fi foarte greu să-l găseşti. 

Sună pe numărul tău

Dacă ţi-a dispărut telefonul, primul pas pe care trebuie să-l faci este să suni pe numărul tău. Este posibil ca dispozitivul să fi fost găsit de cineva de bună credinţă care ţi-l va înapoia. Dacă nu ţi se răspunde, trimite un mesaj. 

Blochează numărul

În cazul în care telefonul este închis, anunţă de urgenţă operatorul de telefonie mobilă pentru a bloca numărul. În felul acesta, hoţul nu va vorbi pe banii tăi. 

Schimbă parolele conturilor 

Următorul pas este să intri imediat, de la un calculator, pe conturile de e-mail şi reţele de socializare pentru a schimba parolele. Acest sfat este valabil şi pentru toate celelalte conturi pe care le mai ai şi sunt importante pentru tine. 

Anunţă poliţia 

Ar trebui depusă o sesizare la poliţie privind furtul telefonului. Va trebui să prezinţi codul IMEI al dispozitivului, care este un cod unic de identificare la nivel internaţional a unui telefon mobil. Este, putem spune, un fel de CNP al telefonului. Cum noi avem un cod numeric personal trecut în buletin, aşa şi telefoanele au un cod IMEI. Deci, va trebui să cunoşti acest cod. Ca să îl afli înainte de a fi prea târziu, tastează *#06# pe telefon. 

Aplicaţii care-ţi găsesc mobilul

Preventiv, specialiştii îţi recomandă să-ţi instalezi aplicaţii care îţi permit controlarea dispozitivului de la distanţă. 

Pentru telefoane iPhone există aplicaţia “Find my iPhone”, iar pentru sistemul de operare Android poţi alege aplicaţia “Device Manager”. 

Setează o parolă de deblocare 

Pentru a preveni furtul de informaţii, instalează o aplicaţie de blocare a ecranului. Evident, vei avea nevoie şi de o parolă pentru deblocarea acestuia. În acest fel, vei împiedica persoanele neautorizate să aibă acces la telefon. 

Copiază datele 

Specialiştii ne sfătuiesc să facem copii de rezervă ale datelor din telefon, astfel că, în cazul în care le-am pierdut, să le avem salvate pentru a le instala pe un alt dispozitiv. 

Atenţie la informaţiile personale!

Nu păstra în telefon fotografii sau fişiere video compromiţătoare, parole sau codurile PIN ale cardurilor pe care le deţii. 

Blochează smartphone-ul de la distanţă 

Nu uita că ai posibilitatea de a-ţi bloca telefonul de la distanţă. Îţi poţi instala o aplicaţie, iar apoi trimiţi, de pe un alt telefon, un SMS cu o parolă, pe care o cunoşti doar tu. Tot printr-o parolă poate fi pornită camera foto a telefonului, pot fi şterse date de pe cartelă, iar proprietarul este înştiinţat când hoţul schimbă SIM-ul. 

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net