Uite cum slăbeşti când faci curat!
De ce să mergeţi la sală, să alergaţi pe bandă rulantă sau să daţi la pedale când aveţi atâta treabă de făcut în casă?
Cercetătorii britanici au verificat câte calorii ardem în timpul curăţeniei de primăvară şi rezultatele sunt încurajatoare: 2.000, adică exact cât consumăm dacă am face aerobic sau am merge la sală. Tot ce trebuie să facem este să frecăm bine podelele şi cada, să ştergem praful, să dăm cu aspiratorul, să spălăm rufele sau să facem patul.
Iată câte calorii arzi dacă faci treabă în casă
De exemplu, dacă spălăm rufele la mână, timp de o oră, ardem exact tot atâtea calorii ca atunci când facem 100 de genuflexiuni, iar când ştergem geamurile muşchii noştri simt că am făcut 40 de flotări. Când dăm cu aspiratorul timp de 30 de minute ardem 90 de calorii şi dacă vrem pătrăţele la abdomen, fierul de călcat e cel mai bun aliat. Însă pentru a fi sportivi profesionişti chiar la noi acasă trebuie să fim înainte de toate perseverenţi şi conştiincioşi şi să nu chiulim de la îndatoririle gospodăreşti.
Iată cum ne slăbeşte curăţenia de primăvară!
Curăţă baia ca un profesionist!
Deşi ai impresia că nu e foarte dificil să faci curăţenie în baie, află că încă mai există trucuri pe care nu le cunoşti. Nici nu ai avea cum, pentru că ele sunt secrete pe care le ştiu doar profesioniştii. Jurnaliştii publicaţiei Huffingtonpost au vorbit cu câteva menajere care lucrează la hoteluri de lux din America şi iată ce au aflat!
- Foloseşte detergenţii potriviţi – Apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen este o soluţie de curăţat pe care trebuie s-o foloseşti obligatoriu în baia ta. Spre deosebire de clor, apa oxigenată nu are miros şi nu afectează în nici un fel pielea sau căile respiratorii. În schimb, elimină petele de murdărie, calcarul şi apa care se depun pe obiectele sanitare.
- Lasă soluţiile să acţioneze – După ce ai aplicat detergenţii pe suprafeţele pe care vrei să le cureţi, recomandat este să laşi soluţiile, indiferent ce ai folosi, să acţioneze asupra murdăriei, timp de 7-10 minute. Abia apoi freacă obiectele sanitare, folosind partea neabrazivă a unui burete.
- Curăţă „circular” – Spală suprafeţele şi obiectele sanitare în ordinea în care sunt amplasate în baie. De exemplu, poţi începe cu zona de lângă uşă unde se află vasul de toaletă, continuând cu chiuveta, apoi cu cada sau cabina de duş.
- Cum cureţi vasul de toaletă - Înainte e recomandat să încerci să elimini cât mai multă apă din interiorul acestuia. Suprafeţele uscate se curăţă mai bine, iar detergenţii îşi fac mult mai repede efectul. Foloseşte şi dezinfectante.
- Curăţă de sus în jos - Dacă vrei să ai faianţa din baie curată-lună, profesioniştii îţi recomandă să o cureţi începând cu zonele de sus către cele de jos.
- Foloseşte o periuţă de dinţi veche – Aceasta te va ajuta să cureţi în zonele foarte greu accesibile. Înmoaie periuţa de dinţi în apă caldă, iar apoi în bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, sare de bucătărie, oţet.