E criză de chipsuri de cartofi în Japonia. Cât a ajuns să coste o pungă
Japonezii au rămas fără chipsuri, după ce mai multe taifunuri produse în nordul ţării au distrus recoltele de cartofi.
Rafturile sunt goale, iar magazinele care mai au “rezerve” de chipsuri au ajuns să le vândă şi cu 1.500 de yeni, circa 14 dolari (aproape 60 de lei). Asta în condiţiile în care o pungă ar costa în mod normal 130 de yeni, mai puţin de 1,20 dolari (5 lei).
O cultură compromisă de cartofi din insula Hokkaido, din nordul Japoniei, a forţat unul dintre cei mai mari producători de chipsuri din ţară să oprească producţia celor mai populare arome, scrie Mediafax, care citează Fox News.
Acum Calbee, cel mai mare producător de alimente din Japonia, a fost forţat de circumstanţe să oprească producţia a 15 tipuri de chipsuri.
“Facem tot ce ne stă în putinţă să reluăm vânzările”, a spus Rie Makuuchi, purtătorul de cuvânt al companiei.