Ce nu comandă niciodată bucătarii, atunci când merg la restaurant. Preparatele de care să te ferești

O cină la restaurant poate fi o experiență revelatoare, care îți poartă papilele gustative într-o călătorie culinară prin diferite culturi și oferă un factor „wow” greu de replicat acasă.

Friptura de vită poate aduce surprize neplăcute / foto: Pixabay
Friptura de vită poate aduce surprize neplăcute / foto: Pixabay

Totuși, nu toate restaurantele oferă experiențe autentice și captivante, motiv pentru care este important să fii selectiv cu privire la ce comanzi. Conform unor bucătari de renume, există anumite feluri de mâncare pe care ar trebui să le eviți, scrie site-ul eatthis.com. 

Friptura de vită: calitatea face diferența

Chiar dacă friptura de vită este un clasic al meniurilor, aceasta poate fi un risc dacă alegi variante ieftine sau suprasaturate cu sosuri.

Grant Morgan, chef executiv la un restaurant din Texas, avertizează că fripturile ieftine provin adesea din carne de calitate inferioară.

El recomandă să alegi tăieturi premium, precum Wagyu sau carne de vită Prime, care, deși costisitoare, merită investiția. De asemenea, evită fripturile cu prea mult sos, care pot masca defectele ingredientelor.

Preparatele cu trufe: capcana uleiului de trufe

Saura Kline, bucătar-patiser, subliniază că preparatele ce conțin cuvântul „trufe” sunt de evitat, mai ales în restaurantele obișnuite.

Acestea conțin adesea ulei de trufe, un ingredient rar produs din trufe reale, dar folosit excesiv pentru a justifica prețuri mai mari.

Risotto-ul poate fi gătit greșit

Risotto-ul este un alt preparat problematic. Brian Motyka, bucătar executiv la Longman & Eagle, explică că risotto-ul servit în restaurante este deseori precopt, supraîncălzit și îngroșat cu smântână, ceea ce contravine texturii ideale al dente. Dacă găsești un restaurant care prepară risotto-ul la comandă, acesta poate fi o alegere inspirată.

Specialități cu bacon sau pește crud

Baconul și smântâna sunt adesea folosite pentru a masca defectele altor ingrediente, avertizează Eric Duchene, bucătar executiv la JW Marriott Scottsdale Camelback Inn Resort & Spa.

Preparatele cu pește și bacon pot ascunde mirosul peștelui vechi, iar peștele crud servit duminica nu este recomandat, deoarece multe restaurante nu primesc livrări proaspete în această zi.

Evită banalul!

Oscar Cabezas, bucătar executiv la Teleferic Barcelona, sugerează să alegi preparate care te surprind și te inspiră.

Evită felurile de mâncare comune, pe care le poți găti cu ușurință acasă, și optează pentru preparate sofisticate, care îți oferă o experiență culinară de neuitat.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Dr  Virgiliu Stroescu, foto Instagram  jpg
Netflix HBO Max warner bros jpg
cea mai tanara miliardara din lume are 29 de ani a avut o idee care a imbogatit o rapid 1029087 png
vera webp
Pantone Color Institute jpeg
crima pexels jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net