Sfaturi pentru cel mai bun Risotto din partea specialistei Mihaela Bilic! Care sunt beneficiile pentru sănătate

Spre deosebire de tradiționalul pilaf, Risotto este un fel de mâncare mult mai cremos, ce trebuie gătit cu mare atenție pentru un rezultat excelent. Specialista în nutriție Mihaela Bilic a dezvăluit secretele pentru cel mai bun Risotto!

Mihaela Blic spune cum prepari cel mai bun Risotto
Mihaela Blic spune cum prepari cel mai bun Risotto

Spre deosebire de alte rețete de orez care necesită fierbere într-o oală cu apă, risotto se gătește treptat, adăugând cantități medii de apă pe rând. Acest ciclu permite orezului să-și furnizeze amidonul, obținând un sos bogat, fin și delicat, cu boabe ferme.

Beneficii pentru sănătate

Parmezanul din Risotto conține calciu care acționează alături de vitamina D pentru a susține oasele și dinții sănătoși și puternici. În plus, potrivit Clinicii Mayo, calciul asigură buna funcționare a mușchilor, a inimii și a sistemului nervos. Pentru a adăuga și mai mult calciu în acest fel de mâncare prepară-l alături de broccoli, varză sau spanac.

Atunci când se prepară Risotto tradițional, de obicei, orezul folosit este orezul Arborio. Cu toate acestea, alte alegeri comune sunt orezul carnaroli și orezul vialone nano, printre altele.  Aceste tipuri de orez sunt, de obicei, boabe de orez rafinate, absente din boabele integrale. Orezul Arborio este un tip de orez alb care oferă o anumită nutriție, în ciuda reputației proaste pe care o au. Acestea conțin vitaminele B, cum ar fi niacina și tiamina, precum și minerale, cum ar fi manganul și multe altele.

1 risotto cu ciuperci png png

Cum prepari cel mai bun Risotto

Pe rețelele de socializare Miahela Bilic a dezvăluit ce reguli trebuie să respectăm pentru cel mai bun Risotto.

„Ne place tuturor, este cremos și delicios, ține de foame și nu are gluten. Există Risotto într-o multitudine de variante (cu fructe de mare, cu legume, cu brânză) și se prepară cu un orez special (Arborio sau Carnaroli). Este diferit de pilaful nostru tradițional și la gust și la aspect, și prin ingrediente și ca metodă de gătit.

Iată 3 secrete de care să țineți cont pentru un Risotto reușit:

Nu spălați orezul înainte de a-l pune în cratiță, amidonul care există pe boabe este responsabil de textura cremoasă a preparatului. Dacă spălați orezul, pierdeți aderența dintre boabe, amidonul este cel care le ține „legate”.

Nu folosiți smântână, este un sacrilegiu! Risotto este onctuos datorită unei etape esențiale, pe care italienii o numesc „mantecatura”: la finalul procesului de gătire se adaugă parmezan sau unt (nu smântână!), care dau o consistență cremoasă.

Supa în care fierbe orezul trebuie să fie din belșug! Pentru un calcul rapid, folosiți următoarea formulă: la o cană de orez, trei căni de lichid. Lichid din abundență, dar timp de gătit respectat cu strictețe- orezul trebuie să rămână “al dente”.

Un ultim secret: gătiți la foc mic și mestecați continuu (de 3 ori într-un sens, de 3 ori în celălalt), astfel încât orezul să se fiarbă uniform și amidonul să se elibereze treptat.”, a spus Maihela Bilic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net