Cum alegem pepenele? Mihaela Bilic dezvăluie secretul pe care toți românii trebuie să îl știe

Pepenele este vedeta verii, cu siguranță. Cum acest sezon estival se apropie ușor, ușor de final este bine să profitați din plin de minunile pe care ne le oferă, printre care și varietatea de pepeni dulci și aromați. Fie că vorbim de pepenele galben sau roșu, aceștia sunt foarte sănătoși, însă este important să știm cum îi alegem pe cei mai buni. În ajutor ne vine specialista în nutriție, Mihaela Bilic, ne dezvăluie cum să alegem cei mai delicioși pepeni.

Mihaela Bilic spune cum să alegi cei mai buni pepeni
Mihaela Bilic spune cum să alegi cei mai buni pepeni

Mihaela Bilic spune cum să alegi cei mai buni pepeni

Pe pagina sa de Facebook, specialista în nutriție a dezvăluit ce trebuie să facem ca să alegem cei mai buni pepeni atunci când mergem la piață sau în centrele comerciale.

„Indiferent că este roșu sau galben, pepenele este fructul verii, un desert delicios de sezon…cu condiția să fie rece și bine copt.

Multă lume spune că trebuie să te uiți la “buric”, acea areolă de la bază: cu cât este mai mare, cu atât pepenele este mai bun. Se pare că acest criteriu nu influențează direct maturitatea fructului, mai degrabă variază în funcție de soi.

Ce trebuie analizat cu atenție este codița sau pedunculul: dacă este subțire, atrofiat și ușor uscat înseamnă că pepenele a fost cules la maturitate. Apoi pepenele trebuie să fie cât mai greu posibil, iar când îl ciocănim să sune a gol, cu un pic de ecou, asta înseamnă că este copt.

Forma contează și ea: dacă este oval este mai plin de apă, dacă este rotund este mai dulce. Nu nu ultimul rând fiți atenți la amprenta solului, zona în care pepenele a fost în contact cu pământul și nu a fost expusă la soare: cu cât culoarea ei este mai galbenă spre portocaliu, înseamnă că fructul a avut timp să crească și să se coacă.

Pentru pepenele galben folosiți-vă și mirosul: cu cât este mai parfumat, cu atât e mai dulce.”

Beneficiile consumului de pepene roșu

Beneficiile consumului de pepene
Beneficiile consumului de pepene

Pepenele roșu este o sursă bogată de citrulină, un aminoacid care poate îmbunătăți performanța în timpul exercițiilor fizice. În plus conține antioxidanți, inclusiv vitamina C, carotenoizi, licopen și cucurbitacina E. Acești compuși ajută la combaterea radicalilor liberi, care sunt molecule instabile ce pot afecta celulele dacă se acumulează în organism. În timp, aceste daune pot duce la afecțiuni precum diabetul, bolile de inimă și cancerul. Acesta conține și Vitamina A, potasiu și magnezu. În plus hidratează foarte bine, fiind benefic vara.

Beneficiile consumului de pepene galben

Când vă gândiți la hidratare, primul lucru care vă vine probabil în minte este apa. Cu toate acestea, pentru a se hidrata în mod eficient și corespunzător, corpul dumneavoastră are nevoie de mai mult decât atât - are nevoie și de electroliți. În plus, fructele și semințele de pepene galben conțin, de asemenea, compuși cu o puternică capacitate antioxidantă, inclusiv beta-caroten (pro-vitamina A), fitocen, quercetină și acid cafeic. Pepenele galben are aproximativ 90% apă și conține electroliți, cum ar fi potasiu, magneziu, sodiu și calciu.

Această combinație de apă și substanțe nutritive face ca pepenele galben să fie excelent pentru hidratare după un antrenament, în timpul unei boli sau dacă pur și simplu încercați să rămâneți hidratat pe parcursul zilei. Pepenele galben conține doi antioxidanți puternici: luteina și zeaxantina. Acești compuși carotenoizi sunt bine cunoscuți pentru că susțin sănătatea ochilor și previn dezvoltarea pierderii vederii legate de vârstă. Cercetările indică faptul că un consum regulat de alimente care conțin acești antioxidanți, cum ar fi pepenele galben, poate susține buna funcționare a ochilor pe tot parcursul vieții. În plus, pepenele galbem mai conține Vitamine C, Vitamina B6, potasiu, magneziu și acid folic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Fasole jpg
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net