Greșeala pe care o fac oamenii pe caniculă: „Crește riscul de deshidratare”

Ultima actualizare:

Nici nu mai trebuie să verificăm temperatura din termometre, putem simți pe propria piele că este cald. De fapt, „cald” subestimează destul de mult canicula de afară, mai ales având în vedere că de-a lungul zilei de vineri, 4 august, Bucureștiul, cât și alte 11 județe, s-au aflat sub cod portocaliu de caniculă. Ei bine, pe o astfel de vreme fierbinte trebuie să fim foarte atenți la ce mâncăm și bem, pentru a nu face lucrurile chiar mai greu de suportat decât sunt deja. Iar medicul Mihaela Bilic vine cu unele sfaturi perfecte pentru dieta noastră!

Sarea, grăsimile și dulciurile trebuie evitate
Sarea, grăsimile și dulciurile trebuie evitate

Deși am intrat deja în luna august, iar vara începe să se îndrepte spre final, se pare că vremea caniculară rămâne în putere. Iar în această perioadă nici măcar nu mai este nevoie să verificăm temperaturile, putem simți pe propria noastră piele că ne confruntăm cu zile, cât și nopți, mult prea fierbinți. De altfel, în caz că nu știați, astăzi (4 august), capitala țării noastre, cât și alte 11 județe, se află sub cod portocaliu de caniculă, în timp ce în restul țării, a fost emis un cod galben.

Ei bine, în asemenea situații, trebuie să avem mare grijă la ce consumăm, pentru ca nu cumva să ne înrăutățim situația. Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, medicul Mihaela Bilic ne oferă câteva sfaturi practice pentru această perioadă toridă.

Ce trebuie să evităm în timpul caniculei

În primul rând, trebuie să scoatem cât mai mult din dieta noastră sarea. Potrivit medicului, alimentele cu un conținut ridicat de sare ne vor deshidrata, chiar fără să ne dăm seama! „Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare”, a declarat aceasta, conform sursei citate. De asemenea, grăsimile trebuie reduse pe cât de mult posibil! „Excesul de grăsime poate duce la indigestie, așa că evitați prăjelile, tochiturile și produsele gătite pane”, a mai spus Mihaela Bilic.

În ultimul rând, un alt tip de alimente pe care trebuie să le evităm pe timp de caniculă sunt dulciurile! „Conțin grăsimi și zahăr din belșug, care afectează și silueta, și sănătatea”, a spus medicul, conform sursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net