Canicula revine în forță! Cod portocaliu în București și mai multe județe din țară, unde temperaturile pot depăși 40 de grade

În ciuda faptului că august este ultima lună a verii, canicula nu dă niciun semn că s-ar apropia de final. Iar după cum poate că deja am simțit fiecare dintre noi în aceste zile, temperaturile din termometre au ajuns din nou la valori ridicate, greu de suportat. Ei bine, veștile proaste continuă, deoarece meteorologii ANM au emis deja un cod portocaliu de caniculă pentru București, cât și mai multe județe din țara noastră.

Codul portocaliu va fi valabil vineri / foto: ANM
Codul portocaliu va fi valabil vineri / foto: ANM

O mică pauză în care temperaturile au fost ceva mai plăcute ne-a putut da impresia că am trecut și în acest an peste valul de caniculă. Ei bine, se pare că ne-am înșelat cu toții, deoarece, după cum putem simți, fără să mai verificăm prognoza meteo, căldura a revenit în forță, iar temperaturile sunt, din nou, unele greu de suportat. Din păcate, veștile proaste continuă, deoarece, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, experții de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis un cod portocaliu de caniculă pentru București, cât și pentru mai multe județe de-a lungul țării.

Codul de caniculă și discomfort termic accentuat va fi valabil mâine (vineri), în București, cât și în alte 11 județe din România. Iar, dacă sperați că măcar celelalte județe se bucură de vreme ceva mai bună, avem alte vești proaste! Întreg restul țării se va afla sub un cod galben, tot de caniculă. Se pare că temperaturile se pot apropia, iar, de 40 de grade Celsius!

Cod portocaliu de caniculă în capitală și în 11 județe  

Conform meteorologilor, ar trebui să ne așteptăm la temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade, mai ales în Banat și Crișana, unde canicula se va intensifica. De asemenea, de-a lungul jumătății sudice a Olteniei și a Munteniei, nu este deloc exclus ca temperaturile să ajungă la 39-41 de grade!

Indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul de 80 de unități, așa că discomfortul termic va fi unul accentuat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net