„Cuibușorul de nebunii” al Prințesei Diana a ajuns pe fundul mării! Ultimele imagini cu ea în viață au fost făcute pe iahtul Cujo

Imaginile cu Prințesa Diana și iubitul ei, egipteanul Dodi al-Fayed, relaxându-se la bordul iahtului Cujo au fost pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă, în august 1997. Acum, acea ambarcațiune a ajuns pe fundul Mării Mediterane, conform Brigăzii Nautice din Antibes.

Prințesa Diana, la plajă pe iahtul Cujo, august 1997
Lady Di obișnuia să stea la plajă pe iaht (Foto: Profimedia)

Pe 29 iulie 2023, un apel de urgență a fost făcut de către o persoană aflată la bordul iahtului Cujo. Acesta ar fi lovit un obiect neidendificat, iar din cauza daunelor, a început să se scufunde. „Această ambarcațiune de 19 metri avea 7 persoane la bord. Iahtul aflat în pericol a început deja să se scufunde prin prova, iar cei 7 naufragiați se aflau chiar lângă el într-o plută de salvare”, a anunțat Brigada Nautică din Antibes. Iahtul s-a scufundat în mai puțin de o oră, în largul coastei Franței, în apropiere de Beaulieu-sur-Mer. Din fericire, toți cei aflați la bord au fost salvați.

Prințesa Diana, alături de Dodi al-Fayed, în august 1997
Diana, alături de Dodi al-Fayed, în august 1997 (Foto: Profimedia)

Iahtul Cujo valora 250.000 $

Iahtul Cujo a aparținut producătorului de film Dodi Al-Fayed, fiul miliardarului egiptean Mohammed Al-Fayed. Ambarcațiunea a devenit celebră în 1997, atunci când Diana a fost fotografiată la bord cu iubitul ei milionar, cu doar câteva săptămâni înainte de accidentul lor fatal de mașină la Paris, pe 31 august 1997. Fotografiile cuplului pe barca de lux au fost primele lor imagini împreună. Acele poze au făcut înconjurul lumii. Imaginile cu Diana pe barcă sunt printre ultimele cu ea în viață, înainte să moară tragic, la doar 36 de ani.

Potrivit Times of London, iahtul a fost construit în Italia în 1972 pentru John von Neumann, un om de afaceri care s-a îmbogățit din vânzarea de mașini Porsche și Volkswagen. După von Neumann, Cujo a fost apoi deținut de fiul traficantului de arme Adnan Khashoggi, înainte de a ajunge în mâinile vărului său, Fayed.

Acesta din urmă a ancorat iahtul în largul St-Tropez, unde i-a găzduit pe cei bogați și celebri - precum Brooke Shields, Clint Eastwood și Prințesa Diana. După moartea lui Fayed, iahtul a intrat în paragină și a fost vândut la licitație actualului său proprietar, un afacerist italian, pentru 250.000 de dolari în 2020. Potrivit presei franceze, Cujo nu era în stare bună la momentul în care s-a scufundat și avea în mod regulat probleme de întreținere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net