Scandal la Arhiepiscopia Tomisului. O clarvăzătoare l-ar influența pe IPS Teodosie
Eugen Tănăsescu şi-a dat demisia din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Decizia a fost luată după ce în spațiul public ar fi apărut înregistrări telefonice din care se înțelege că IPS Teodosie ar fi fost influențat în deciziile sale de o clarvăzătoare care a avut și relații cu serviciile secrete.
Scandalul în care este implicat Eugen Tănăsescu
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, joi seară, 3 august, că preotul Eugen Tănăsescu, cel care deţinea şi funcţia de purtător de cuvânt şi-a dat demisia. Totul după ce în spaţiul public ar fi apărut mai multe înregistrări, scrie Observatornews.ro.
Reprezentanţii Arhiepiscopiei susţin că nu ştiu cine este persoana care le-ar fi făcut publice, veridicitatea lor ori intenţiile acestei persoane, dar în momentul de faţă a fost deschisă o anchetă internă iar la finalul ei ar putea exista sancţiuni disciplinare dacă va fi cazul.
Noul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei susţine că nu există legături între Înaltpreasfinţitul Teodosie şi persoana la care se face referire în aceste înregistrări, alte legături decât altele preot-enoriaş.
Cine ar fi persoana din înregistrări
Despre ea se spune că ar fi un fel de sfătuitoare a lui Teodosie, care își alege oamenii din jurul lui după ce aceasta își dă acordul. Din informațiile publicate de jurnaliștii de la replicaonline reiese faptul că, în convorbirile scurse în spațiul public, Eugen Tănăsescu îi face un portret interesant Anetei Badiu.
Reacția Arhiepiscopiei Tomisului după acest scandal
După acest scandal încheiat cu demisia preotului Tănăsescu, biroul de presă al Arhiepiscopiei a venit cu unele precizări. „Arhiepiscopia Tomisului a luat act cu surprindere și regret de publicarea în presă, tocmai în importanta perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, a unor înregistrări audio ale conversațiilor private dintre (posibili) actuali și foști colaboratori ai instituției, cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituția României, care stipulează: Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”.