Video cu incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului. Ce pagube s-au produs

Ultima actualizare:

La sediul Arhiepiscopiei Tomisului a izbucnit un incendiu în jurul orei 22:00, oră la care  ÎPS Teodosie urma să țină o slujbă, după programul anunțat pe rețelele de socializare.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța au fost solicitați sâmbătă seara, în jurul orei 22:00, să intervină la un incendiu produs în zona Peninsulară, la sediul Arhiepiscopiei Tomisului, scrie ziarul de Constanța. Și aici puteți urmări video incendiul.

Cu două zile în urmă, pe facebook-ul Arhiepiscopiei Tomisului a fost postat programul lui  ÎPS Teodosie.

„Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 15-17 octombrie:

Sâmbătă, 15 octombrie, - de la ora 7.30, cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, va oficia Sfânta Liturghie și parastasul pr. Spiridon, la schitul „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Pârtești, județul Suceava;- de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Duminică, 16 octombrie, de la ora 6.45, va oficia slujba de sfințire mare a bisericii monument istoric „Adormirea Maicii Domnului I” din municipiul Constanța (zona Tomis mall). Așezământul de cult va fi resfințit deoarece a fost reabilitat întregul edificiu. Credincioșii se vor putea închina în Sfântul Altar.”, scrie pe Facebook-ul Arhipescopiei Tomisului.

Pagube uriașe provocate de incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului

Întregul acoperiş al Palatul Arhiepiscopal, situat în imediata apropiere a Catedralei Sfinţii Petru şi Pavel, a fost distrus de incendiu. Mansarda, construită în mare parte din lemn, a fost transformată în scrum.

În plus, apa folosită de pompieri pentru a stinge flăcările s-a infiltrat în pereţi, provocând astfel daune importante şi în alte zone ale clădirii.

„În urma incendiului, a ars mansarda pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi. La ora 1:27 incendiul a fost lichidat, dar echipajele de intervenţie au rămas la locul solicitării pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative”, a transmis ISU Constanţa.  

A fost deschisă o anchetă

Într-un comunicat al IPJ Constanța se anunță că a fost întocmit un dosar penal în urma incendiului de la Arhiepiscopia Tomisului.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa.

Istoria Palatului Arhiepiscopal

Palatul Arhiepiscopiei Tomisului a fost construit între anii 1928-1932, după planurile arhitectului Ion D. Enescu. În clădirea Palatului Arhiepiscopal a funcționat, între anii 1957 – 1977, Muzeul de Arheologie, iar apoi Biblioteca Județeană, până în anul 1998. Ulterior, Palatul Episcopal și-a reluat destinația inițială, de reședință a Arhiepiscopiei Tomisului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net