ÎPS Teodosie a «biruit» Poliția, în procesul amenzilor din timpul pandemiei

ÎPS Teodosie a avut câștig de cauză în procesul cu Poliția Română, din cauza amenzii primite de Preasfinția Sa, pentru săvârșirea slujbei din 24 ianuarie, activitate pentru care s-a emis inițial o sancțiune de 1.000 de lei.

image
ÎPS Teodosie a «biruit» Poliția, în procesul amenzilor din timpul pandemiei

Amenda primită de ÎPS Teodosie pentru săvârșirea slujbei din 24 ianuarie anul acesta a fost anulată, a anunțat avocatul Adrian Cuculis. 

Vezi și: Scandalul demolării bisericii de pe trotuar, dintre Teodosie şi primarul Constanţei

ÎPS Teodosie a iscat un mare scandal în luna ianuarie, după a fost amendat de către poliția din Constanța, deoarece nu a respectat măsura izolării la domiciliu, în contextul în care luase contact cu o persoana ce fusese diagnosticată cu Covid-19. Preasfinția Sa a mers la biserica de pe faleza cazinoului Constanța, pentru a oficia o slujbă, astfel că poliția din Constanța l-a amendat la acea vreme cu suma de 1.000 de lei. 

Nu rata nici: ÎPS Teodosie, declarație controversată despre Putin: "O spun fără frică"

Iată că opt luni mai târziu, ÎPS Teodosie a câștigat procesul, căci judecătorii au decis că măsura izolării la dimiciliu a fost abuzivă, astfel că amenda de 1.000 de lei a fost anulată. Judecătorii au mai menționat că slujba din 24 ianuarie oficiată pe faleza cazinoului din Constanța a fost săvârșită în mod legal.

«Procesul l-am pornit in ianuarie iar 8 luni de zile am reusit sa dovedim ca IPS Teodosie a fost amendat pr nedrept si “izolat” in mod abuziv», a anunțat avocatul Preasfinției Sale Teodosie. 

Citește și: Cum a marcat ÎPS Teodosie ieșirea din carantină: "Uşile bisericii pentru mine au fost ferecate"

Arhiepiscopia Tomisului, executată silit din cauza cărților lui ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie a comis-o grav față de Arhiepiscopia Tomisului, care este executată silit, din cauza unor cărți publicate de Preasfinția Sa. Este vorba de 100 de volume scoase pe piață de Teodosie, în 2019, cu ocazia celebrării a 18 ani de când fusese numit arhiepiscop al Tomisului.

Cărțile fuseseră tipărite la comandă de Fundaţia Internaţională Dimitrie Cantemir, iar preoții erau obligați să achite în total 233.630 de lei. Suma nu a fost plătită, așa că Arhiepiscopia Tomisului a ajuns să fie executată silit și mai multe terenuri din extravilanul oraşului Ovidiu şi a municipiului Constanţa vor fi scoase la licitație, pentru acoperirea cheltuielilor datorate de ÎPS Teodosie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
florin salam jpeg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
maria constantin iubit 3 png
image
image
image
image
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
shutterstock 29903164 cuplu spalat dinti periuta jpeg
ciucas jpg