Cum a marcat ÎPS Teodosie ieșirea din carantină: "Uşile bisericii pentru mine au fost ferecate"

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a scăpat de carantină la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică. Ierarhul a întrerupt slujba oficiată ca să marcheze momentul și a transmis un mesaj către enoriași.

ÎPS Teodosie
ÎPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului se afla în carantină începând cu data de 21 ianuarie, deoarece intrase în contact cu persoană infectată cu COVID-19. A fost amendat însă de trei ori, într-o singură zi, pentru nerespectarea carantinei, valoarea sancțiunilor ridicându-se la suma de 3000 de lei. Totodată, ÎPS Teodosie a atacat în instanţă decizia de carantină, cererea sa fiind respinsă de către două instanţe.

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat, sâmbătă seara, slujba Sfinţilor Trei Ierarhi și acatistul Învierii Domnului, într-o cameră din Arhiepiscopia Tomisului, acolo unde era carantinat. La miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, când i-a expirat perioada de carantină, ÎPS Teodosie a transmis un mesaj credincioşilor.

„Iubiţi credincioşi, a trecut de miezul nopţii, s-a sfârşit exilul, aici într-o cămăruţă din Arhiepiscopia Tomisului, coborând din acest paraclis micuţ, dar frumos şi plin de sfinţenie în biserica cea mare, în Catedrală ca să fim de acum faţă către faţă şi iată să ne bucurăm împreună în rugăciune şi în toate slujbele pe care le facem în catedrală zilnic sau la alte bisericii, cum vor fi astăzi la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie: "Uşile bisericii pentru mine au fost ferecate"

El a mai declarat că s-a supus unor legi pământești, care nu pot fi perfecte, pentru că numai Dumnezeu este perfect. 

Iată acatistul Învierii Domnului îl vom săvârşi în Sfânta Catedrală, mergem să deschidem uşile bisericii care pentru mine au fost ferecate câteva zile după legile acestea pământeşti, nu cu logică, dar fiind de la stăpânire ca să dau pildă credincioşilor că mă supun şi unor legi vremelnice care niciodată nu pot fi perfecte pentru că numai Dumnezeu este perfect şi legea Lui este a adevărului, iată vin acum spre Sfânta Catedrală", a declarat Teodosie, la ieșirea din carantină.

Arhiepiscopul Tomisului le-a mulțumit enoriașilor pentru susținere și pentru rugăciuni. "Vă mulţumesc că v-aţi rugat, v-am simţit rugăciunea, dar v-am simţit şi lipsa pentru că păstorul fără oi nu poate fi împlinit. Vă mulţumesc şi sperăm ca de acum să nu se mai petreacă acestea. A fost tocmai ca în perioada când biserica a fost închisă frăţiilor voastre credincioşilor şi veneam şi slujeam şi gândeam că sunteţi departe, că aproape ne sunt îngerii, dar cu sufletul eraţi la noi şi noi eram cu sufletul la dumneavoastră. Să mergem spre Sfânta Catedrală”, a mai declarat ÎPS Teodosie.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net