Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce a fost amendat de 3 ori pentru încălcarea carantinei: «Sunt ilegale»

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost amendat de poliție nu o dată, ci de trei ori,  pentru că a încălcat legea și nu a respectat carantina în care fusese plasat. La scurt timp după ce a primit amenzile, Arhiepiscopul a avut și o primă reacție pe marginea subiectului, prin reprezentanții săi.

ÎPS Teodosie a fost amendat de 3 ori pentru încălcarea carantinei Foto: Arhivă
ÎPS Teodosie a fost amendat de 3 ori pentru încălcarea carantinei Foto: Arhivă

Biroul de presă al Arhiepiscopului Tomisului a anunțat luni, 24 ianuarie, prin intermediul unui comunicat de presă, că amenzile ar fi ilegale, pentru că ÎPS Teodosie nu ar fi fost înștiințat în mod oficial că trebuie să stea în izolare, după ce a intrat în contact cu un caz de Covid, ci doar a primit o notificare pe mail-ul personal. De asemenea, reprezentanții biroului de presă au transmis că amenzile au fost date înaintea înștiințării în sine.

După ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2, ÎPS Teodosie nu a respectat carantina și a ținut o slujbă în catedrala Arhiepiscopiei din Constanța, punând astfel, mai multe persoane în pericol de îmbolnăvire. 

Reprezentanții lui ÎPS Teodosie susțin că amenzile sunt ilegale

Acum, reprezentanții biroului său de presă susțin că amenzile, 3 la număr, care au fost emise pe numele Arhiepiscopul Tomisului, ar fi ilegale, deoarece prelatul nu ar fi fost informat în timp util cu privire la decizia carantinării. Aceștia susțin că amenzile au fost date „înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare”.

Amenzile date ÎPS Teodosie sunt ilegale. Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a Înalt Preasfinției Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al ÎPS în jurul orei 13.00.

Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care ÎPS participa. În măsura în care amenzile date ÎPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat” se arată în comunicatul emis de biroul de presă al Arhiepiscopului Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de trei ori de poliție pentru încălcarea carantinei. Polițiștii s-au sesizat din oficiu după ce, deși ar fi trebuit să stea în izolare încă de acum patru zile, luni dimineață a oficiat o slujbă.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net