ÎPS Teodosie: „Boala aceasta de acum nu e o ficțiune!” Ce spune despre COVID

Ultima actualizare:

În ceasul al doisprezecelea, ÎPS Teodosie a trimis un mesaj de atenționare pentru enoriașii care încă nu cred în existența virusului COVID-19.

ÎPS Teodosie, mesaj de atenționare pentru enoriașii care încă nu cred în COVID Foto: Agerpres
ÎPS Teodosie, mesaj de atenționare pentru enoriașii care încă nu cred în COVID Foto: Agerpres

După ce luni de zile la rând, Înalt Prea Sfințitul Teodosie nu se arăta înduplecat și le transmitea mesaje de neîncredere enoriașilor cu privire la boală, acum pare să creadă în existența coronaviruslui, chiar dacă alege să nu îi pronunțe numele.

ÎPS Teodosie: „Boala aceasta de acum nu e o ficțiune, e o realitate”

Invitat în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a vorbit despre cazul unui tânăr care a murit după ce s-a infectat cu COVID. Astfel, Arhiepiscopul Tomisului le-a transmis celor care nu cred în virus că se pot infecta la fel de bine, chiar dacă ei nu cred în existența lui.

„A murit un tânăr care are parastas de 40 de zile de boala aceasta de acum, pentru că boala nu este o ficțiune, este o realitate. Țin să precizez, pentru că mulți spun «Nu cred în boală». Dar nici nu trebuie să crezi în boală. Boala vine fără să crezi în ea. Nu trebuie să crezi ca să vină”, a spus acesta, alegând să nu numească boala.

Astfel, ÎPS Teodosie a ales să facă un pas în spate în fața pandemiei și să își sfătuiască enoriașii să ia în serios virusul și vremurile grele în care ne aflăm. 

ÎPS Teodosie, declarații controversate în legătură cu vaccinul anti-COVID

Nu cu mult timp în urmă însă, Arhiepiscopul Tomisului făcea niște declarații controversate despre vaccinul împotriva COVID-19, afirmând că nu ar exista nişte prospecte precise şi o asumare a producătorilor acestor vaccinuri. ÎPS a susţinut că persoanele care au COVID şi se vaccinează, mor.

„Nu putem spune că este pecetea, dar nu ştim prea multe despre vaccin. De aceea, mulţi sunt îndoielnici, nu putem să îi silim să nu fie îndoielnici. Sigur că nu există nişte prospecte precise, nu există o asumare a celor care pun acest vaccin.

Vaccinurile clasice pe care noi le-am făcut erau asumate, acesta este experimental, nu este asumat, a produs atâtea neajunsuri. Pentru că este o obligaţie, tot ce este obligat nu este de la Dumnezeu, Dumnezeu nu obligă pe nimeni”, a declarat acesta.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mai afirmat că oamenii au fost trimişi în turmă să se vaccineze, precizând că a văzut o mare imoralitate în această măsură. 

Medicul Valeriu Gheorghiță a criticat atunci declarațiile lui ÎPS Teodsie, explicând că acesta pun sub semnul îndoielii vaccinurile anti-COVID și sunt extrem de periculoase, și, cei care le fac devin responsabili moral de moartea oamenilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net