ÎPS Teodosie: În perioada neputinţei lunare, femeia nu poate lua Agheasmă

Ultima actualizare:

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că nu trebuie spălate rufele în timpul praznicului Bobotezei, "din decenţă şi respect faţă de apa sfinţită". El a mai precizat că femeile aflate în perioada menstruației nu po lua nici Agheasmă, nici anafură.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Foto: Inquam
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Foto: Inquam

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, miercuri, la emisiunea "Dialog duhovnicesc", de la Radio Dobrogea, dacă credincioşii trebuie să se spele sau pot spăla rufe în perioada Bobotezei.

Cât ţine praznicul Bobotezei, de pe 5 până pe 14 ianuarie, nu este interzis să ne spălăm noi ca oameni, putem să amânăm spălarea rufelor din această decenţă, sfială şi respect faţă de apa sfinţită. Să nu spălăm rufele murdare în timpul praznicului Bobotezei. Aşa este şi după canoane”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului, citat de News.ro.

ÎPS Teodosie: se ia apa sfinţită la trei zile după această perioadă

Acesta a precizat că, în perioada în care femeile se află la menstruație, ele nu pot lua Aghiasmă.

În perioada neputinţei femeii nu poate lua nici Agheasmă, nici anafură, nici măcar Agheasmă Mică, darămite Agheasmă Mare. Dar dacă are perioada în timpul sărbătorii Bobotezei, coincide cu cele opt zile, ea nu poate lua Agheasmă. Trebuie să compensăm, Dumnezeu întotdeauna compensează, se ia trei zile după această perioadă, Agheasmă Mare, pentru că în perioada aceasta s-a rugat, poate a venit şi la Biserică, că nu e interzis femeilor care au neputinţa aceasta firească lunară să vină la biserică, să nu meargă spre altar, să nu sărute Sfintele icoane, să nu ia Agheasmă şi anafură. Dar la biserică poţi să vii, că nu este interzis să te rogi”, a transmis ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a anunţat că 150.000 de sticle cu apă sfinţită sunt pregătite pentru Bobotează, precizând că slujba va avea loc, ca şi anul trecut, în Portul Tomis, iar la manifestarea religioasă sunt aşteptate 20.000 de persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net