Bolile vindecate cu agheasma de la Bobotează. Apa tămăduitoare se bea 8 zile

Ultima actualizare:

    Apa tămăduitoare este sfințită de preoți în ziua de Bobotează
Apa tămăduitoare este sfințită de preoți în ziua de Bobotează

Pe 6 ianuarie, ortodocșii sărbătoresc Boboteaza, ziua în care Mântuitorul a fost botezat în Iordan de către Sfântul Ioan Botezatorul. Preoții sfințesc la biserică apa, iar enoriașii își umplu sticlele pentru a o folosi. Se numește Agheasma Mare și se spune că este vindecătoare. Apa tămăduitoare se bea 8 zile la rând.

Agheasma Mare, adică apa sfințită la Bobotează, este tămăduitoare. Este un dar divin pentru oameni! De aceea, ea se păstrează nestricată vreme îndelungată, rămâne proaspată, curată și plăcută la gust ca și când atunci ar fi scoasă dintr-un izvor.

Potrivit crestinortodox.ro, agheasma se folosește la botezul copiilor, la rugăciunea pentru durerea de cap, la rânduiala de curățire a fântânii spurcate, la binecuvântarea începerii semănăturilor, la vasul cel spurcat, la holdele, viile și grădinile bântuite de lăcuste și gândaci, la Sfințirea crucii și a troitei, a clopotului, a vaselor și veșmintelor bisericești.

De asemnea, agheasma de la Bobotează se folosește la Sfințirea bisericii, a Sfântului Mir. În fiecare casă trebuie să existe Agheasma Mare!

Ea se păstrează într-un vas curat din sticlă și la loc de cinste și se bea din ea timp de opt zile la rând, pe nemâncate. După aceea, agheasma de la Bobotează se poate lua numai după Spovedanie.

Având darul Duhului Sfânt, agheasma face minuni pentru credincioși în clipele de cumpănă. Ea alină deopotrivă sufletul și durerile trupului.

Tot agheasma ne scăpa de bolile de ochi și de friguri, de fierbințeala la plămâni sau de guturai.

Pentru afecțiunile psihice, puțin cunoscute în vremurile de demult, precum epilepsia sau crizele de nebunie, tot apa sfințită și rugăciunile erau folosite să potolească mintea rătăcită a bolnavilor.

Ce înseamnă agheasmă

Cuvântul „agheasmă” în limba greacă înseamnă „apă sfințită”. Ca element fundamental al Creației, apa se folosește la spălarea și curățirea fizică a trupului uman sau a celorlalte corpuri materiale, dar este asociată și lucrării de curățire spirituală, de îndepărtare a urmelor păcatului, scrie basilica.ro.

Citește și: 

7 moaşte făcătoare de minuni

Miracole creştine: Praznicul Sfântului Mucenic Ciprian

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net