C─âr╚Ťile lui ├ÄPS Teodosie las─â biserica f─âr─â terenuri. Arhiepiscopia Tomisului, executat─â silit

Arhiepiscopia Tomisului a ajuns ├«n situa╚Ťia de fi executat─â silit, dup─â ce a pierdut procesul cu Funda┼úia Interna┼úional─â┬áDimitrie Cantemir, institu╚Ťie c─âreia ├«i datoreaz─â o sum─â mare de bani. Pentru c─â a refuzat s─â pl─âteasc─â 100 de c─âr╚Ťi, biserica va pierde c├óteva terenuri. Licita╚Ťia public─â va avea loc pe 6 iulie.

image
ÎPS Teodosie

Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Mai multe terenuri situate ├«n extravilanul ora┼čului Ovidiu ┼či a municipiului Constan┼úa, ce apar┼úin Arhiepiscopiei Tomisului, vor fi scoase la licita┼úie de c─âtre un executor judec─âtoresc pentru a acoperi datoria preo┼úilor fa┼ú─â de Funda┼úia Interna┼úional─â Dimitrie Cantemir, o datorie de 233.630 de lei la care se adaug─â cheltuielile de executare silit─â (├«n total 246. 218 lei). Executarea silit─â are la baz─â o decizie definitiv─â a instan┼úei care arat─â c─â Arhiepiscopia datoreaz─â aceast─â sum─â ├«n schimbul c─âreia i-au fost realizate 100 de volume, ce con┼úin fotocopii ale unor documente din mari arhive ale lumii, conform adevarul.ro.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áScandalul demol─ârii bisericii de pe trotuar, dintre Teodosie ┼či primarul Constan┼úei

Fiecare exemplar este unic. Concret, ├«n duminica Floriilor din 2019, ├ÄPS Teodosie ┼či-a s─ârb─âtorit ÔÇ×majoratulÔÇŁ la Tomis, adic─â 18 ani de c├ónd fusese numit arhiepiscop la malul m─ârii. Cu acest prilej, ierarhul a lansat cele 100 de volume realizate la comanda sa de Funda┼úia Interna┼úional─â Dimitrie Cantemir. ├Än schimbul c─âr┼úilor, preo┼úii se obligau s─â pl─âteasc─â 233.630 de lei, lucru care nu s-a ├«nt├ómplat ┼či a┼ča s-a ajuns la judecat─â.

image
Cărţile tipărite de Fundaţie pentru Arhiepiscopie

Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopia reclam─â lipsa unor CD-uri

Prin cererea de chemare ├«n judecat─â, Funda┼úia Interna┼úional─â Dimitrie Cantemir arat─â c─â ├«ntre profesorul Constantin Barbu (membru fondator al Funda┼úiei) ┼či Arhiepiscopia Tomisului s-a ├«ncheiat o ├«n┼úelegere pentru tip─ârirea celor 100 de volume, care trebuiau ├«nso┼úite de c├óteva DVD-uri care s─â con┼úin─â formatul electronic al acestora.

Cum se ap─âr─â Arhiepiscopia

Arhiepiscopia Tomisului s-a ap─ârat ├«n fa┼úa judec─âtorilor ar─ât├ónd c─â Funda┼úia nu face ÔÇ×├«n niciun fel dovada riguroas─â a execut─ârii obliga┼úiilor asumate, ├«nc─âlcarea flagrant─â a obliga┼úiei esen┼úiale const├ónd ├«n lipsa CD-urilor ata┼čate volumelor ┼či nici dovada de recep┼úie a m─ârfii ┼či a formatului electronic al facturilorÔÇŁ. Mai mult, preo┼úii s-au pl├óns c─â Funda┼úia a trimis cele 100 de c─âr┼úi care au fost l─âsate pe holul Arhiepiscopiei Tomisului, nefiind predate unui inspector responsabil cu preluarea lor, iar facturile trimise nu sunt semnate.

Te-ar putea interesa ╚Öi:┬á├ÄPS Teodosie, declara╚Ťie controversat─â despre Putin: "O spun f─âr─â fric─â"

Instan┼úa a re┼úinut c─â facturile nu poart─â o semn─âtur─â de primire, ├«ns─â livrarea c─âr┼úilor a fost recunoscut─â de debitoare chiar ├«n ├«nt├ómpinare. Referirile la lipsa unor CD-uri sunt considerate de instan┼ú─â ca ÔÇ×pur formaleÔÇŁ deoarece ele lipsesc din comunicarea dintre p─âr┼úi realizat─â ├«nainte de a se ajunge la un proces. Arhiepiscopia Tomisului nu este la prima executare silit─â. Recent, instan┼úele au decis ca dou─â biserici ridicate ilegal de Arhiepiscopie s─â fie demolate. Una dintre ele, situat─â ├«n municipiul Constan┼úa, este cunoscut─â ca ÔÇ×biserica de pe trotuarÔÇŁ. Deocamdat─â, executarea silit─â a fost contestat─â ├«n instan┼ú─â ┼či p├ón─â la o decizie final─â buldozerele nu vor demola biserica.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

iulia vantur jpeg
4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
2 octavia geamanu antena 1 jpg jpeg
front brad pitt gettyimages copy jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
olivia newton john jpeg
Catalin Botezatu png
anca serea fiica jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto1 profimedia 0335766210 jpeg
paianjen jpg jpeg
calendar ortodox 2021 09 august sfantul apostol matia png
lucian bode untold boc 640x400 jpg
iphone 14 png
grecia