Guma de mestecat, ajutor când ai arsuri la stomac. Ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic

Guma de mestecat este un adevărat inamic al sănătății, fiind un produs care conține cantități însemnate de zahăr, dar și îndulcitori artificiali, și, totuși, are și un rol benefic asupra organismului. Mihaela Bilic, medic nutriționist, recomandă guma de mestecat, fiind un real ajutor atunci când ai arsuri la stomac.

Mihaela Bilic recomandă guma de mestecat dacă ai arsuri la stomac / Foto: Instagram
Mihaela Bilic recomandă guma de mestecat dacă ai arsuri la stomac / Foto: Instagram

Medicul nutriționist Mihaela Bilic obișnuiește să le povestească urmăritorilor ei de pe rețelele de socializare despre diferite beneficii ale ingredientelor, dar și despre un stil de viață sănătos. De data aceasta, ea a vorbit despre importanța și beneficiile gumei de mestecat. Într-o postare pe pagina ei oficială de Facebook, Mihaela Bilic recomandă guma de mestecat, mai puțin cea mentolată, atunci când ai arsuri la stomac.

Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, se pare că aceasta este un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian, conform medicului nutriționist. De asemenea, ea recomandă acest produs dacă sunteți nervos sau stresat.

„Știați că… guma de mestecat este un remediu împotriva arsurilor de stomac? Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian.

Mihaela Bilic: „Evitați produsele mentolate”

Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Tot înghițind repetat se imprimă o direcție clară în circulația sucurilor digestive, dinspre esofag/stomac spre intestin, nu invers!!

Un studiu publicat în 2005, în Journal of Dental Researc,h confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr într-un interval de 15-20 min după masă reduce refluxul gastroesofagian. Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smalțul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor.

Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare: prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat.

O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux!”, este mesajul publicat de Mihaela Bilic, pe pagina sa personală de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net