Cel mai dulce fruct de sezon care te îngrașă rapid. Toți românii îl consumă în exces, fără să știe la ce pericol se expun

Toamna vine în panere...cu cel mai dulce fruct de sezon care îngrașă te îngrașă rapid! Majoritatea românilor consumă acest fruct parfumat și delicios în această perioadă, dar nu mulți știu pericolul la care se expun. Specialista în nutriție Mihaela Bilic a dezvăluit secretul!

Fructele de sezon care îngrășă cel mai repede
Fructele de sezon care îngrășă cel mai repede

Fructele de sezon care îngrășă cel mai repede

Mihaela Bilic a vorbit în mediul online despre fructele de sezon care îngrașă cel mai repede. Ei bine, este vorba despre prune și struguri, însă dintre cele două, strugurii conțin mult mai mult zahăr, dar și mai multe calorii, motiv pentru care ar trebui să fim și mai atenți la consumul lor excesiv. Despre prune, specialista în nutriție spune că acestea, în funcție de varietate, prezintă un aport caloric cuprins între 45 și 70 de calorii și conțin aproximativ 10 grame de zahăr la 100 de grame. Mai mult, de remarcat la prune este faptul că acestea conține sorbitol, un tip de alcool zaharidic care rezistă digestiei și are un efect laxativ, având și caracter prebiotic prin hranirea florei intestinale din colon. De asemenea, aceste fructe conțin fibre solubile și insolubile, cum ar fi pectinele și celuloza, care sprijină tranzitul intestinal accelerat și previn senzația de constipație.

prune jpg

Strugurii îngrașă mai rapid

Pe de altă parte, strugurii sunt într-adevăr mai dulci și mai parfumați, însă ne afectează și mai mult silueta, potrivit Mihaelei Bilic. 

„Strugurii sunt campioni la capitolul “dulceață”, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu, sucul de struguri fiind o băutură recomandată în refacerea după efortul fizic intens la sportivi. Strugurii negri sunt renumiți pentru aportul de resveratrol, un antioxidant cu efect protector cardiovascular. De reținut că cea mai eficientă formă de resveratrol există în vinul roșu, nu în sucul de struguri! De unde concluzia că un strop de alcool face bine și la inimă și la dispoziție.

Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă ca orice desert, se mănâncă cu măsură. P. S. Zahărul din fructe, adică fructoza, se transformă în alcool prin fermentație. Și asta se întâmplă fie în butoi, fie în ficatul nostru. Asta pentru cine nu știe că fructele mâncate în exces îngrașă și fac grăsime pe burtă!”, a spus Mihaela Bilic în online.

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net