Dezvăluirile inedite din viaţa unui criminalist: "Răufăcătorii reali nu sunt precum Dr. Lecter"

Ultima actualizare:

    Profesorul Wilson vorbeşte despre aspectele mai puţin cunoscute ale meseriei sale Foto:Arhivă personală
Profesorul Wilson vorbeşte despre aspectele mai puţin cunoscute ale meseriei sale Foto:Arhivă personală

Meseria de criminalist este una care intrigă prin faptul că persoanele care au aceasta slujbă pot interacţiona cu tot felul de personaje inedite, care percep lumea într-un mod complet diferit faţă de persoanele normale, din punct de vedere psihologic. Un alt factor care contibuie la fascinaţia pentru această meserie este multitudinea de seriale TV care prezintă anchetele desfăşurate de poliţistul acela şiret, cinic . Seria de filme CSI a contibuit decisiv la creşterea întrebărilor referitoare la meseria de poliţist criminalist, dar urmărirea acestora în masă a avut şi o consecinţă negativă- creionarea unei perspective nerealiste a ceea ce înseamnă,cu adevărat, slujba de criminalist, dar şi schiţarea unor portrete neverosimile ale răufăcătorilor.

Un criminalist a decis să vorbească despre meseria sa pentru a distruge din prejudecăţile care învăluie activitatea pe care o desfăşoară, dar şi pentru a povesti cum este, în realitate, un criminal cu sânge rece. El a declarat deschis că, de cele mai multe ori, criminalii nu au nimic în comun cu carismaticul şi misteriosul Hannibal Lecter, aşa cum este el portretizat în literatură şi în producţiile cinematografice. Criminalistul a afirmat că ucigaşii malefici sunt adesea nişte persoane care nu au o cultură de invidiat şi care nu frecventează evenimentele organizate de membrii păturii superioare a societăţii, aşa cum obişnuia să facă Dr. Lecter în celebrul film "Tăcerea mieilor", potrivit mirror.co.uk.

Criminalistul David Wilson, specializat în crearea portretelor psihologice ale criminalilor în serie, a vorbit despre prima întâlnire pe care a avut-o cu un criminal în serie şi despre sentimentele ciudate care l-au cuprins atunci când a stat la aceeaşi masă cu un ucigaş cu sânge rece. Primul răufăcător cu care a discutat a fost Dennis Nilsen, un criminar în serie homosexual care a fost condamant la închisoare pentru uciderea şi tranşarea a 12 bărbaţi. David îşi aminteşte că Dennis nu era genul de om sofisticat şi citit, aşa cum mulţi cred că este un criminal, ci avea un comportament insinuant. Mai mult decât atât, el era foarte sceptic şi dorea să verifice mereu dacă cei care îl anchetează sunt psihiatrii sau psihologi sau doar simplii studenţi ai Academiei de Poliţie aflaţi în practică. 


    Profesorul Wilson este specializat în portretul psihologic al criminalilor în serieFoto:Arhivă personală
Profesorul Wilson este specializat în portretul psihologic al criminalilor în serieFoto:Arhivă personală

Profesorul Wilson a intervievat un număr impresionant de criminali în serie, iar unii dintre aceştia au dorit să vorbească despre crimele lor în mod exclusiv cu el. Faptul că a purtat discuţii în profunzime cu diverşi criminali i-a permis să ajungă la o concluzie privind felul lor de a fi, vorbind în termeni generali. "Unul dintre lucrurile pe care pur şi simplu nici unul dintre ei nu îl are este simţul umorului. Nu sunt capabili de empatie şi efectiv nu are nici cel mai mic sens să îi întrebi cum a fost ziua lor, urăsc discuţiile mărunte. Nu se pot pune în locul altcuiva şi nu pot vedea lucrurile din altă perspectivă, diferită de a lor. Sexul reprezintă un element important în sfera intereselor unui criminal în serie. Adesea, pentru ei actul crimei reprezintă fetişul sexual suprem",a povestit profesorul Wilson.  "Criminalii în serie sunt capabili să săvârşească crime monstruase şi să îţi menţină activă viaţa socială. Se duc la muncă, ucid, ies la o bere şi tot aşa", adaugă Wilson.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net