Meniuri de ocazie sărace în calorii
Ai observat, la nunţile altora, că, atunci când se ajunge la felul al doilea, invitaţii sunt deja sătui şi abia mai ciugulesc din farfurie. Platourile pline se întorc aşa cum au venit – ce risipă! Asta pentru că meniurile clasice sunt adesea încărcate de sosuri, cărnuri grase, mezeluri şi alte ingrediente „tradiţionale“. Prin urmare, la evenimentul ce marchează cununia ta, surprinde-ţi prietenii şi familia cu preparate care excelează nu la capitolul cantitate, ci şi la cel privind rafinamentul şi savoarea. Iată propunerile noastre!
Bufetul suedez, pe toate gusturile
Bufetul suedez, cu preparate reci şi calde, e cea mai potrivită alegere dacă vrei să oferi mâncare sănătoasă şi să împaci toate gusturile.
- Preparate: Dă frâu liber imaginaţiei! Poţi opta pentru tipuri diverse de salate, mini-senvişuri, mini-frigărui, legume umplute, dar şi pentru preparate la grătar cu garnitură de legume.
- Deserturi: Îngheţate, salate de fructe, mini-tarte cu fructe, mousse-uri şi sorbeturi.
- Băuturi: O Crâmpoşie şi un Merlot tânăr, proaspăt, sec sunt excelente, dar poţi alege şi un rosé sec „de cursă lungă“.
Bufetul suedez e ideal dacă numărul de invitaţi nu e mare – altfel, invitaţii trebuie să stea la coadă până le vine rândul să-şi pună în farfurie.