Ceaiul de urzică, bun contra durerilor de cap
De ce ne îmbolnăvim, care sunt factorii care duc la apariţia maladiilor, sunt întrebări care ne ajută să nu mai repetăm aceleaşi greşeli şi să învăţăm ceva din aceste experienţe de viaţă.
Boala apare întodeauna printr-un complex de factori atât metabolici (toxine, alimentaţie nesănătoasă) cât şi psihoemoţionali (conflicte interioare nerezolvate, şocuri emoţionale sau sentimente şi stări negative menţinute o perioadă de timp). Sistemul nervos este întotdeuna implicat în tot ceea ce se întâmplă în organism. Întotdeauna creierul procesează stările noastre emoţionale şi le transmite organului afectat.
Atunci când emoţiile sunt negative (supărare, tristeţe, pierdere, deznădejde, mânie, iritare, nervozitate etc.), creierul are mai întâi o reacţie de deshidratare a unei anumite porţiuni din scoarţa cerebrală care corespunde unui anumit organ, iar apoi în timpul procesului de vindecare, când emoţiile se liniştesc şi suntem mai relaxaţi, acea zonă a creierului se rehidratează uneori prea mult, proces care este însoţit de o durere de cap mai mult sau mai puţin intensă. Prin urmare, durerile de cap sunt date de cele mai multe ori de un aflux prea mare de lichid în creier în perioada care urmează unor fluctuaţii emoţionale şi deoarece acest organ nu se poate dilata, datorită cutiei craniene care îl limitează, procesul este resimţit ca o durere de cap.
Ce ne ajută?
Putem consuma ceaiuri diuretice. Cele mai indicate sunt sunătoarea, urzica, cozile de cireşe sau mătasea de porumb, toate acestea ajutând la eliminarea surplusului de lichid din ţesuturi.
Antinflamatoare naturale, cum ar fi Vitamina C şi plante medicinale, cum sunt coada şoricelului şi menta. Luaţi zilnic o pastilă de Vitamina C, mai ales în sezonul rece, deoarece aceasta ajută şi la întărirea sistemului imunitar.
Creşterea afluxului de oxigen la creier prin oxigeno-ozonoterapie sau chiar mai la îndemână prin practicarea unui sport în aer liber. Zilnic, faceţi cel puţin o plimbare de 30 de minute.