Păstura pură învinge afecţiunile grave
Cuvântul a mânca nu este sinonim cu a te hrăni, ne aminteşte Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. De aceea, este firesc să ne hrănim sănătos cu ajutorul remediilor naturale, care nu conţin conservanţi şi aditivi.
În mod cert, acestea ne asigură confortul fizic şi psihic. După modelul specialiştilor din Japonia, din Franţa şi din Anglia, ţări cu un consum apreciabil de produse apicole pure, şi în ţara noastră s-a realizat păstura pură.
Acest produs natural, renumit pentru efectele sale terapeutice asupra sănătăţii, este obţinut prin fermentarea polenului cu ajutorul albinelor, prin eliminarea aerului din granulele polenului şi prin „sigilarea" celulelor fagurilor cu propolis. În urma fermentării apare un produs nou, păstura, cu o compoziţie chimică diferită de cea a polenului.
Valoarea ei nutritivă şi antibiotică este de trei ori mai mare decât cea a polenului şi de aceea se numeşte „pâinea albinelor". Păstura conţine multe zaharuri simple, vitamina K, enzime şi aminoacizi.
Deoarece are o aciditate ridicată, este uşor asimilată de organism. O cură cu păstură creşte imunitatea organismului şi diminuează starea de oboseală.
De asemenea, păstura este hrănitoare pentru cei care adoptă o alimentaţie dietetică. Mai mult, persoanele care suferă de una sau de mai multe boli grave precum ulcere, tumori, ciroză sau diferite forme de cancer, pentru că nu pot digera bine polenul, se pot revitaliza cu păstură.