5 alimente periculoase pentru dietă
Când mergi la cumpărături nu te grăbi să arunci orice în coş. Ai mare grijă când alegi produsele, mai ales dacă te afli la dietă. Eticheta pare atractivă ori ai mers pe mâna unei prietene, dar trebuie să ştii că alimentele respective pot ascunde mari pericole pentru alimentaţia ta zilnică.
Cerealele. Sunt realizate din gluten şi conţin zahăr sau alte siropuri periculoase pentru sănătatea ta. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să verificăm eticheta înainte de a le cumpăra.
Sosurile pentru salate. Sunt favoritele noastre la masa de prânz, dar sunt pline de sare, zahăr şi alte ingrediente artificiale. Medicii ne recomandă un amestec de ulei de măsline, lămâie, sare şi piper realizat acasă.
Cuşcuşul. Nu are grăsimi sau zahăr, dar este foarte bogat în carbohidraţi. De aceea nu e recomandat să consumi acest aliment dacă eşti la dietă. Înlocuieşte cuşcuşul cu seminţele quinoa, care-ţi vor oferi necesarul de minerale.
Burgerii din soia. Sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Cei din comerţ conţin soia prelucrată, modificată genetic, care-ţi vor cauza reacţii alergice.
Alimente "dietetice". Nu te lăsa păcălit de mesajul "0 zahăr" sau "0% grăsimi". Verifică cu atenţie eticheta înainte, pentru că zahărul şi grăsimile sigur au fost înlocuite cu conservanţi.