6 sfaturi să scapi de astenia de toamnă
Nu-ţi pierde optimismul
Optimismul poate contracara impactul negativ al stresului asupra stării de bine, deoarece, adesea, percepţia lucrurilor te copleşeşte. Încercă să ai o atitudine pozitivă.
Stabileşte-ţi priorităţile
Sănătatea ta trebuie să fie mereu pe primul plan. Aşa că, dacă simţi că te suprasoliciţi, trebuie să ştii să spui un “nu” hotărât. Iar dacă ai prea multe lucruri de rezolvat, fă-ţi o listă pentru a-ţi stabili priorităţile în funcţie de nevoile tale.
Distrează-te
Râsul este cel mai bun medicament şi nu e o exagerare. Găseşte mereu ocazii în care să te amuzi pentru că astfel îţi vei reduce nivelul de hormoni de stres din organism şi îţi poţi întări imunitatea.
Nu pierde nopţile
Dacă vrei să faci parte vieţii cotidiene cu problemele ei, e indicat să-ţi acorzi opt ore de somn în fiecare noapte.
Fă sport cât mai des
Exerciţiul fizic moderat şi echilibrat are legătură cu o reducere a hormonilor de stres, care determină o sănătate precară. Aşa că încearcă să practici orice fel de mişcare, chiar şi mersul pe jos.
Găseşte-ţi timp pentru o baie caldă
Încearcă, ca în fiecare seară, să te relaxezi într-o cadă cu apă caldă şi cu spumă. Această metodă îţi va ameliora inflamaţia muşchilor şi a articulaţiilor, îţi va reduce stresul şi tensiunea, te va relaxa şi te va ajuta să ai un somn bun în timpul nopţii.