De ce este benefică o cură cu clorofilă

Ultima actualizare:

Dar cea mai importantă acţiune a clorofilei se exercită asupra sângelui uman, deoarece contribuie la compensarea carenţelor de minerale şi de vitamine, eliminând toxinele din organism şi restabilind echilibrul acestor nutrienţi esenţiali în corp", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie .

Cum se obţin extractele de clorofilă

Cura cu clorofilă are un dublu avantaj: este foarte eficientă pentru funcţiile vitale ale organismului şi este una dintre cele mai simple terapii, care nu impune investiţii mari pentru procurarea ingredientelor şi nici proceduri sofisticate.

Extractele de clorofilă se obţin cu ajutorul mixerului electric sau manual. Dacă vreţi să preparaţi extractul cu ajutorul unui mixer, atunci acesta se obţine mai simplu: puneţi într-un vas de plastic un mănunchi de verdeţuri, cât să le cuprindeţi între degetul mare şi arătător şi un pahar cu apă plată. Mărunţiţi plantele cu ajutorul mixerului, apoi filtraţi extractul pe care trebuie să-l beţi imediat pentru a evita oxidarea acestuia.

Dacă nu aveţi mixer, extractul de clorofilă se face manual: alegeţi un pumn de mlădiţe tinere de pătrunjel, de ţelină, de urzică, de leurdă, de lucernă sau de cereale pe care le tocaţi foarte mărunt şi le puneţi, cu suc cu tot, într-un pahar cu apă plată sau apă de izvor. După şase ore de macerare, filtraţi extractul printr-un tifon des şi-l consumaţi imediat.

Cât timp durează cura

O cură cu clorofilă durează 12 zile şi cantitatea de extract consumată creşte progresiv, cu câte 50 ml în fiecare zi. Astfel că, în prima zi se consumă cel mult un păhărel de 50 ml de extract de clorofilă, dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun.

În a doua zi a curei, se bea o cantitate dublă de extract- 100 ml, consumaţi în două reprize, cu 30 de minute înaintea mesei de prânz şi a cinei. Între ziua a treia şi a unsprezecea zi, doza creşte cu câte un sfect de pahar pe zi şi se ajunge la 150 ml, 200 ml etc.

Cantitatea de clorofilă care trebuie băută într-o zi se împarte în trei părţi egale care se consumă cu 30 de minute înaintea fiecărei mese principale. În ultima zi a curei se bea doar un pahar cu extract de clorofilă şi se mănâncă numai orez fiert, puţin sărat, pentru ca procesul de detoxifiere să fie intens.

Ce efecte are cura

Primele efecte ale curei cu clorofilă se manifestă asupra tranzitului intestinal.

Începe un proces de curăţare a colonului de toxinele acumulate mai ales în timpul iernii, când hrana este mai săracă în nutrienţi.

Cura cu clorofilă ameliorează gastritele şi ulcerele. Dacă suferiţi de una dintre aceste afecţiuni, folosiţi mai ales extractele de pătrujel, de ţelină sau de urzică, plante benefice pentru sănătatea stomacului, pentru că au puterea să distrugă bacteriile „rele", care declanşează boala ulceroasă.Tulburările de coagulare, anemia, carenţele de calciu, de magneziu şi hemofilia sunt compensate de aportul de clorofilă. Chiar şi leucemia răspunde bine la această terapie.

Pielea estea a treia beneficiară a curelor cu clorofilă. Acneea, infecţiile cutanate şi alergiile vor fi tratate cu succes cu ajutorul clorofilei extrase din pătrunjel, mărar şi lucernă. Pielea se curăţă pe tot corpul, iar tenul devine mai luminos şi mai curat.

Asteniile de primăvară sau de toamnă , nervozitatea, oboseala cronică sunt combătute de cura cu clorofilă. În astfel de cazuri, trebuie folosite extractele din pătrunjel, ţelină, păpădie şi tomatele. Efectele curei se observă chiar după cinci-şase zile.

Astmaticii şi cei care sunt vulnerabili la afecţiunile respiratorii beneficiază foarte mult de extractele de lăptucă, lucernă, grâu şi de salvie.

Pentru stările de nelinişte sunt benefice extractele obţinute din plante amare, cum sunt tulpinile sau frunzele de păpădie.

Cura cu clorofilă are efecte extraordinare şi asupra celor care lucrează în mediul toxic, care petrec mult timp în preajma aparaturii electronice, a monitoarelor şi sunt mari consumatori de carne. Extractele de clorofilă obţinute din plante amare, precum păpădia, anghinarea, salvia sunt remediul de care au nevoie.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net