Motive pentru a consuma nuci și semințe
„Rezervoare” de energiePrincipalul depozit nutriţional al acestor alimente este uleiul lor, de departe una dintre cele mai bogate surse vegetale de proteine, acizi graşi esenţiali, vitamine şi minerale. În plus, graţie indicelui glicemic scăzut, nucile şi seminţele contribuie la gradul de saţietate, fiind recomandate chiar şi în diete (dar cu ponderaţie)!
Cum le incluzi în dieta zilnică
Consumată fără excese, această categorie de alimente este necesară pentru starea ta generală de sănătate! Ai grijă, totuşi, deoarece bogăţia de uleiuri naturale indică şi un număr mare de calorii, deci un consum peste medie va atrage după sine kilogramele nedorite. De obicei, un pumn de nuci sau de seminţe mixte este cea mai bună măsură, ca să păstrezi şi caloriile sub control! Te poţi folosi de acest tip de gustare fie dimineaţa, fie între mese, alegând varianta simplă sau pe cea uşor prăjită. Le poţi integra în micul dejun, alături de porţia de cereale, crescând astfel aportul de fibre.
Cele mai importante beneficii
Migdalele îmbunătăţesc vederea, dar şi calitatea pielii şi a părului, stimulează memoria, scad colesterolul „rău“ şi sunt o mare sursă de minerale, cum ar fi calciul, potasiul, magneziul, fierul, dar şi de vitamina E. În plus, sunt bogate în proteine.
Nucile de caju sunt adevărate depozite de antioxidanţi, de minerale precum cupru, magneziu şi fosfor, dar şi de grăsimi bune. De altfel, acest tip de nuci reprezintă o reală sursă de sănătate pentru inima ta.