În Dogtown sunt doar 392 de câini, nu 4.000, cum a promis Oprescu
65.000 de câini vagabonzi. Atâţia sunt în prezent pe străzile Bucureştiului. Şi acum 14 luni, când Sorin Oprescu a inaugurat cu mare fast adăpostul Dogtown, din Giurgiu, cam tot aceasta era cifra. Primarul a promis atunci că în jur de 4.000 de maidanezi vor ajunge aici. Ieri erau doar 392!
Toţi edilii care s-au perindat pe la Primăria Capitalei au promis că ne scapă de maidanezi. Nici unul nu a reuşit. Sorin Oprescu nu a făcut decât să ne amăgească. Înainte cu doar o lună de alegerile locale din 2012, primarul, care a câştigat două mandate, a venit la inaugurarea adăpostului Dogtown, din comuna giurgiuveană Uzunu, pe româneşte "Oraşul Câinilor".
L-a prezentat ca fiind soluţia care ne va scăpa de patrupedele de pe străzi, aici urmând să fie cazate 4.000, iar în următorii ani 10.000. Au trecut 14 luni de atunci, iar în "Oraşul Câinilor" trăiesc doar 392 de maidanezi. Până acum, doar două din cele şase hale au fost amenajate, fiind deschise 74 de padocuri. "Adăpostul trăieşte din sponsorizări. Hrana, asistenţa medicală, necesarul de medicamente, toate sunt obţinute de la parteneri. Cei trei medici veterinari sunt voluntari, angajaţi ai unei clinici private. Până şi terenul este primit fără nici un ban. Noi nu plătim decât salariile pentru zece angajaţi şi utilităţile. Am tot încercat să atragem sponsori care să ne ajute să amenajăm şi celelalte trei hale, însă, până acum nu s-a oferit nimeni. Noi nu avem bani pentru asta. Dacă s-ar găsit doritori am putea adăposti mult mai mulţi câini", ne-a decalarat Florin Fugasih, directorul executiv al Dogtown.
Curtea adăpostului este împărţită în mai multe alei care au primit nume de câini
Animalele bolnave sunt tratate de medici voluntari
Îngrijitorii îi scot la plimbare în lesă pe maidanezii care trăiesc în Dogtown
Asociaţia Portico care patronează "Oraşul Câinilor" a fost fondată de trei tineri. Primul, Alexandru Arsenescu, apare în Monitorul Oficial pe lista sponsorilor principali în campania electorală a lui Sorin Oprescu din 2009. A cotizat atunci cu 10.000 de euro, potrivit Protv. Din aceeaşi sursă aflăm şi despre Răzvan Imbri, care apare, tot în Monitorul Oficial, alături de fiul primarului, Mircea Oprescu, în momentul în care a preluat de la acesta o societate comercială, ceea ce demonstrează că se cunosc. Al treilea fondator, Iuruc Apostol Gabriel este şi el partener de afaceri cu Alexandru Arsenescu.
„Am declarat atunci că am adunat pe toţi oamenii care, colegi sau prieteni de-ai băiatului meu... eu am stat de vorbă cu ei şi am întrebat dacă nu e cazul să facă şi ei ceva pentru Bucureşti că nu pot să mă descurc cu banii de buget sub nici o formă. Nu a existat nici un fel de condiţie. Primăria nu a cheltuit un leu", a declarat acum trei zile Sorin Oprescu.
Primarii, mai periculoşi decât maidanezii
Mărturie terifiantă, despre copilul ucis: «Ionuţ nu mai are o mână, iar capul e luat tot»
Vin de la peste 200 km să se trateze după ce au fost muşcaţi de câini
2.000 de lei amendă pentru copilul ucis de câine