Înghesuială la moaştele care vindecă hernia

Ultima actualizare:
Înghesuială la moaşte
Înghesuială la moaşte

Credinţa scoate din nou românii în stradă. Procesiunea „Calea Sfinţilor” a adunat ieri în Dealul Patriarhiei din Capitală peste 6.000 de credincioşi şi 800 de preoţi din toate parohiile Prahovei, Ilfovului şi Bucureştiului.

De această dată pelerinii s-au adunat pentru a se închina la raclele cu moaştele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sf. Mare Mucenic Artemie, la cele două icoane sfinte ale Sf. Împăraţi Constantin şi Elena lângă care au fost puse părticele din lemnul Sfintei Cruci şi din moaştele Sf. Împărătese Elena.

Vestea că raclele şi icoanele aducătoare de minuni vor fi aduse pe Colina Patriarhiei a adus la coadă români din toate colţurile ţării. Primii credincioşi s-au aşezat la rând de la ora 05.00 şi au aşteptat la coadă opt ore pentru a putea atinge relicvele.

Majoritatea pelerinilor aveau la ei flori şi diferite haine pe care le atingeau de racle doar-doar se va transmite puterea dumnezeiască şi asupra lucrurilor pe care să le poată lua acasă, unde să creeze un altar al familiei.

„Am venit să ne rugăm de sănătate şi pentru noroc. În vremurile astea numai la Dumnezeu şi la minuni mai e speranţa. Nu cer numai pentru mine ci şi pentru familie, rude şi vecini pentru că toţi au nevoie", zice tanti Anica în timp ce aleargă să atingă moaştele.

„Pelerinajul va continua până pe 29 octombrie şi ne-am pregătit cu mâncare caldă şi ceaiuri pentru cei care stau peste noapte", ne spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica.


    Înghesuială la moaşte
Înghesuială la moaşte

Cristian Alexandru are opt ani şi jumătate. La vârsta la care alţi copii de vârsta lui se joacă în nisip sau se dau pe tobogane el a ales să vină cu bunica şi să se roage la moaşte. „Mi-am făcut lecţiile şi am venit să mă rog pentru sănătate, noroc şi note mari la şcoală", ne povesteşte Cristi în timp ce fuge vioi printre oameni drept în faţă la moaşte.

În acest an procesiunea Calea Sfinţilor reuneşte în afară de moaştele Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului, şi moaştele Sf. Mare Mucenic Artemie aduse de la Mânăstirea Căldăruşani, dar şi de la Mânăstirea Kostamonitou de pe Muntele Athos, despre care se spune că vindecă diferite forme de hernie şi varice. De asemenea, sunt prezente moaşte ale Sf. Împărătese Elena aduse tot din Grecia, despre care se spune că, atinse de femei, le transformă în femei virtuoase, şi o icoană rară a Sf. Împărat Constantin ocrotitorul orfanilor şi primul care a incriminat adulterul şi avortul.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
TOP 10 destinații din Europa în 2016 jpeg
klaus iohannis pe tron jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (13) jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
https   www cancan ro wp content uploads 2024 12 test 1200x686 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net