Petrecerea a început! Iată cum te distrezi de Zilele Bucureștiului

Ultima actualizare:

    În Piața Constituției nu va mai fi un maraton de concerte ca anul trecut, însă distracția e garantată de Șuie Paparude și Parov Stelar
În Piața Constituției nu va mai fi un maraton de concerte ca anul trecut, însă distracția e garantată de Șuie Paparude și Parov Stelar

Începând de vineri, până duminică, Bucureștiul e în sărbătoare. Primăria Capitalei marchează cei 556 de ani de atestare documentară a orașului printr-o serie de evenimente artistice care au loc în șase puncte „fierbinți” ale municipiului. Iată care e programul complet al sarbătorii Zilele Bucureștiului.

Petrecerea a început în parcurile Cișmigiu și Herăstrău, iar primii care se bucură de ea sunt copiii. În Cișmigiu, Municipalitatea organizează, prin intermediul Centrului de proiecte și programe educaționale și sportive PROEDUS, evenimentul Kids City. În zona foișorului din parc, în fiecare zi până duminică, vor avea loc spectacole de magie, ateliere de creație și piee de teatru de păpuși pentru delectarea celor mai pretențioși prichindei. Parcul va deveni o capitală în miniatură, prin amplasarea unor clădiri emblematice ale orașului (Casa Poporului, Ateneul Român și Arcul de Triumf), de dimensiuni reduse, dar și un parc de aventură unde cei mici se vor putea juca de-a Robin Hood. Iată mai jos programul complet al activităților din Cișmigiu.

Vineri

14:00 – 18:00 zonă aventură, animatori, loc relaxare, studio foto – mobil, caricaturiști

14:00 – 14:30 Eveniment Palatul Național al Copiilor

14:30 – 15:30 Ateliere de creație

15:30 – 16:00 Spectacol de magie

16:00 – 17:30 Ateliere de creație

17:30 – 18:00 Teatru de păpuși – „Bolovanul din mijlocul drumului”

Sâmbătă

10:00 – 18:00 zonă aventură, animatori, loc relaxare, studio foto – mobil, caricaturiști

10:00 – 10:30 Palatul Național al Copiilor

10:30 – 12:30 Ateliere de creație

12:30 – 13:00 Teatru de Păpuși – „Mândru că sunt român”

13:00 – 13:30 Spectacol de magie

13:30 – 15:30 Ateliere de creație

15:30 – 16:00 Teatru – aventuri în țara jucăriilor

16:00 – 16:30 Trupa Supercalifragilistic

16:30 – 17:30 Ateliere de creație

17:30 – 18:00 Claudia Stroe – Magic Bubble Show

DUMINICĂ

10:00 – 18:00 – zonă aventură, animatori, loc relaxare, studio foto – mobil, caricaturiști

program artistic

10:00 – 10:30 Eveniment Palatul Național al Copiilor

10:30 – 12:30 Ateliere de creație

12:30 – 13:00 Teatru de păpuși – la bunica în ogradă

13:00 – 13:30 Spectacol de magie

13:30 – 15:30 Ateliere de creație

15:30 – 16:00 Teatru – mica sirenă

16:00 – 16:30 Show dance art

16:30 – 17:30 Ateliere de creație

17:30 – 18:00 Claudia Stroe – Magic Bubble Show

Și Parcul Herăstrău va fi extrem de animat în acest weekend. Centrul de proiecte culturale al Primăriei Municipiului București, Creart, vă invită pe toți să fiți martori la reconstituirea atmosferei Bucureștiului de odinioară, printr-o serie de manifestări, precum Târgul Bucureștiului, zona culinară, concerte, parada costumelor de epocă, celebra „bătaie cu flori de la Șosea”, statui vivante, piese de teatru și spectacole de acrobație și echilibristică. Iată programul complet din Parcul Herăstrău.  

Vineri

11:00 - 22:00 – Târgul Bucureștiului, Grădina Culinară și Parada costumelor de epocă

– 19.30 – Atracții și activități interactive: statui vivante, Mimi, spectacol cu baloane de săpun

17:00 – 22:00 – Spectacol realizat de comunitatea aromână, minoritatea greacă, minoritatea italiană, minoritatea maghiară, minoritatea germană, minoritatea rromă, minoritatea turco-tătară, minoritatea rușilor-lipoveni.

20:00 – 21:45 – Orchestra Națională „Valahia”, maestru dirijor Marius Zorilă și invitații.

Sâmbătă

10:00 – 22:00 – Târgul Bucureștiului, Grădina Culinară și Parada costumelor de epocă

10.00 – 12.00 – Școala de dans modern și balet „Show Dance Art”, Piesa de teatru „Iedul cu trei capre”, Trupa de dans „Dance World”

–  20.00 – Atracții și activități interactive: echilibristică pe monociclu, jonglerii cu bile, teatru interactiv, spectacol cu baloane de săpun

17:00 – 22:00 – Concerte: Mihai Chițu, Breeze,Tibi Scobiola Band, Provincialii, Ștefan Bănică Jr.

DUMINICĂ

10:00 - 22:00 – Târgul Bucureștiului, Grădina Culinară și Parada costumelor de epocă

– 11.30 – Orchestra Reprezentativă a Armatei Române

– 13.00 – Atracții și activități interactive: echilibristică pe monociclu, jonglerii cu bile, teatru interactiv, spectacol cu baloane de săpun, statui vivante, Mimi

17:30 – 18:00 – Atracții și activități interactive: „Bătaia cu flori”

17:00 – 22:00 Concerte: Analia Selis, Maria Radu Band, Jukebox, Daniel Lazăr, Daniel Lazăr și Orchestra „Mundi Colour”, dirijor Daniel Jinga, Virgil Iantu & Bucharest Jazz Orchestra.

Cele mai savuroase momente din tot programul acestor zile se vor consuma, mai mult ca sigur, în seara de sâmbătă. Piața Constituției va găzdui mâine unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume, un show de lumini proiectate pe Casa Poporului cum rar au văzut bucureștenii. Seara va începe cu un concert susținut de Argatu’ & Friends (ora 19.00), urmat de Șuie Paparude, ce va cânta în deschiderea celebrei formații de electro-swing PAROV STELAR. De asemenea, trupa de dansatori Ledlight Dance Group va aduce pe scenă o coregrafie luminoasă interactiva, cu ajutorul unor costume spectaculoase. Proiecțiile pe Casa Poporului vor începe în jurul orei 23.00.

Și Centrul Istoric va trăi la intensitate maximă aceste zile de sărbătoare. Polul distracției din București va fi gazda evenimentului „Noaptea albă a Bucureștiului”, care aduce în Capitală o rețea de instalații luminoase și sonore, interactive, rod al imaginației unor tineri artiști și designeri din toată Europa. Ajunsă la cea de-a cincea ediție, „Noaptea Albă a Bucureștiului” populează străzile cu animații proiectate, display-uri luminoase, jocuri de laser și sunet, concert de muzică și pictură live, instrumente muzical-vizuale și tehnologii de ultimă generație ale unor artiști internaționali și români. Iată unde puteți vedea cele 15 instalații.

1. Harta Interactiva (Romania, Intouch Media) - în fața Hanului Gabroveni, Strada Lipscani 84-90. Harta instalațiilor se va proiecta în fața Hanului Gabroveni, pe asfalt, iar bucureștenii vor putea interacționa cu ea, fiind acționată de o simplă apăsare a piciorului. 

2. Urban Lights Contacts (Franta, Scenocosme) - strada Stavropoleus. Vizitatorii pot declanșa sunete și lumini tehnicolore printr-o simplă atingere.

3. Lumineolele (Franta, Porte par el vent) - în Piața Sf. Anton. Zmeie pline de gratie și luminate de leduri vor pluti în ritmul muzicii la 30 de metri deasupra publicului.

4. Tonomatul de poezie (România, Mitos Micleușanu) - pe Strada Covaci. Poezii recitate direct din tonomat. Instalația conceptuală vintage pune la dispoziția publicului o listă de poeme selectate din operele a cinci autori moderni și clasici, iar vizitatorii pot alege poemul prin comenzi vocale.

5. Simona Strungaru Symphonics meets Pisica Pătrata (România, Simona Strungaru) - Intersecția Străzii Carada cu Strada Lipscani - muzică și grafică live. 30 de minute de concert simfonic însoțit de proiecția desenelor realizate în timp real.

6. Kaleidopolis (România, Aural Eye) - intersecție Strada Gabroveni cu Strada Șepcari. Orașul văzut prin ochii unui caleidoscop gigantic.

7. Șezătoare cu cântec (România, Mindscape Studio și ELEVATOR Art Group) - pe Strada Franceză, lângă Muzeul Curtea Veche. Vechile obiceiuri ale comunităților rurale întâlnesc tehnologia prezentului. 

8. București. Strat cu strat (România, Mindscape Studio) - Strada Franceză, Hanul lui Manuc. Vizitatorii pot „vopsi” virtual zidurile cu un trafalet tehnologic. O instalație care dezvăluie istoria Bucureștiului prin adăugarea câte unui element nou.

9. Cosmic Rain (România, Mindscape Studio) - Pe Strada Lipscani, la Hanul Gabroveni. O ploaie de stele în miniatură, proiectată direct pe ferestrele clădirii.

10. Street Sound (România, Modulab) - pe Strada Covaci - Instalație sonoră interactivă alcatuită din 10 boxe ce generează un soundscape format din sample-uri muzicale declanșate de prezența și de mișcările trecătorilor.

11. Pixelart (România, Modulab) - Intersecția Străzii Carada cu Strada Doamnei. Printr-o simplă atingere, trecătorii pot atinge și desena în pixeli.

12. Laser Grid (România, Modulab) - În Pasajul Latin, Piața Roma. „Evită razele laser ca să nu declanșezi alarma”. Capcana urbană formată dintr-un grid de raze laser ce declanșează o alarmă în momentul în care una dintre raze este întreruptă, provocând trecătorii la o experiență amuzantă și plină de adrenalină.

13. Big Bob Band (România, Les Ateliers Nomad) - În Piața Roma. „Miscă-te și dă viață unui alter-ego 8 BIT”. Big Bob Band intermediază interacționarea liberă la generarea de sunete și imagini vizuale.

14. Trigger Fun (România, Les Ateliers Nomad) - Intersecția Străzii Poștei cu Strada Mandinești. „Pedalezi neîncetat și activezi o super animație pe clădire"”.

15. Aquatic Harp (România, Intouch Media) - intersecția Străzii Lipscani cu Strada Smârdan. Prin atingere, trecătorii vor activa unde de lumină și sunete minunate.

Gara Băneasa est alt loc de atracție în acest weekend. În cadrul „Zilelor Bucureștiului” de anul acesta debutează festivalul de muzică alternativă 100% românească, Sound & Vision. Evenimentul, organizat de ArCub, reunește pasiunea pentru beat-urile indie rock, synth-uri electro și freestyle rap cu ultimele trenduri în arta vizuală. Timp de trei zile, Gara Băneasa găzduiește două scene pentru concerte live și DJ seturi, ateliere tematice, ultimele trenduri în arta vizuală urbană, precum și 15 trupe alternative.

Program Sound & Vision

ASTĂZI (Hip-Hop, Urban Grooves)

17:15-17:45 Jurjak

18:15-18:45 Frații Grime

19:15-19:45 Cred Că Sunt Extraterestru

20:15-21:15 Silent Strike

21:45-23:00 ROA

Intre acte şi 23:00 – 00:00 Kogaion Sound System: El Negro (DJ Set), Sistah Rastahfairy, Lazio

MÂINE (Alternative)

17:15-17:45 The Noise

18:15-18:45 We Singing Colors

19:15-19:45 Sophisticated Lemons

20:15-21:15 Toulouse Lautrec

21:45-23:00 The Mono Jacks

Între acte şi 23:00 – 00:00 DJ Leo

DUMINICĂ (Electro-pop)

17:15-17:45 Hot Casandra 

18:15-18:45 Temple Invisible 

19:15-19:45 Lucia

20:15-21:15 Golan

21:45-23:00 Moonlight Breakfast

Între acte şi 23:00 – 00:00 Călin

Piața Festivalului în Piața George Enescu

Piața George Enescu este dedicată iubitorilor muzicii clasice, aici concertand live marii dirijori și instrumentiști ai Romaniei. Zilnic, li se alătură profesioniști ai muzicii de cameră, precum Art Quartet, Transylvanian Saxophone Quartet, Radio Bucharest Brass Ensemble, dar și elevi ai liceelor de artă. Totodată, după concerte, vor fi proiecții ale unor reprezentații muzicale celebre. Programul Pieței Festivalului poate fi accesat pe site-ul www.arcub.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate william george charlotte louis jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
atac de cord Pixabay jpg
marcel bolos jpg
TRAGERI LOTO LOTERIA ROMANA
Tarom jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
Nava Elcano  jpeg
Kate Middleton înmormântare Prințul Philip foto Getty Images (3) jpg
focul de artificii a atras mii de oradeni in centrul orasului foto mihai jurca n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net