Cum este caracterizată «prima doamnă» româncă a Cataloniei: «Este un fel de vrăjitoare»
Presa spaniolă este foarte interesată de soţia preşedintelui catalan, Carles Puigdemont şi analizează în profunzime trecutul acesteia. Publicaţiile sunt de părere că ea va juca un rol important în stat dacă Catalonia îşi obţine independenţa faţă de Spania. Zvonurile care circulă în jurul Marcelei Topor, căci aceste este numele ei, sunt numeroase şi foarte controversate, pornind de la capacităţile de persuasiune extraordinare pe care le posedă şi ajungând la acuzaţii de vrăjitorie.
Marcela Topor l-a întâlnit pe Carles Puigdemont în urmă cu 20 de ani atunci când se afla în locul natal al preşedintelui, alături de o trupă de teatru. Carles s-a îndrăgostit de ea pe loc şi a fost dispus să călătorească la 230 de kilometri de Bucureşti pentru a-i cunoaşte familia Marcelei, una foarte religioasă şi tradiţionalistă. S-au căsătorit acum 17 ani, ceremonia civiă a avut loc în Costa Brava, iar cea religioasă s-a desfăşurat într-o biserică ortodoxă din oraşul natal al Marcelei.
Marcela lucrează ca editor pentru publicaţia Catalonia Today şi este prezentatoarea unei emisiuni televizate în care vorbeşte cu străinii veniţi în Catalonia pentru a munci. Este cunocută ca fiind o susţinătoare a independenţei, asemenea soţului ei, iar unii cunoscuţi ai cuplului sunt de părere că ea este chiar mai determinată decât el în ceea ce priveşte separarea Cataloniei de Spania. Soţia lui Puigdemont a fost supranumită ” Regina Independenţei „ de către o publicaţie spaniolă cu puţin timp înainte de referendumul care a avut loc duminică,1 octombrie. „El Espanol” a dezvăluit un detaliu picant din viaţa celor doi, acela că Marcela şi preşedintele sunt motociclişti şi că, în timpul liber, Prima Doamnă preferă să se îmbrace în fuste şi geci de piele. Alţi ziarişti au cosiderat-o împătimită de vrăjitorie. „La Razon” povesteşte că Marcela i-a dăruit soţului un obiect din lut din Horezu ca un simbol al luptei binele cu răul şi ca un trimuf al forţelor luminii asupra întunricului. Acelaşi ziar o ilustrează ca pe o femeie timidă, ataşată de tradiţii, cu valori spirituale puternice, „un fel de vrăjitoare” care militează pentru binele universal.