Aşa arată Apocalipsa? FOTO
Sâmbătă, liniştea oraşului chinez Tianjin încă era zguduită de explozii izolate în zona portului. Bilanţul deflagraţiei de miercuri a ajuns la 112 morţi, peste 1.000 de răniţi şi 90 de persoane date dispărute. Moartea pluteşte încă în aerul toxic, iar cianura de sodiu ucide pe capete.
Cei 13 milioane de locuitori ai oraşului Tianjin din China au crezut miercuri noaptea că vine sfârşitul lumii după ce două explozii puternice au şters de pe suprafaţa pământului un depozit de substanţe chimice.
Intervenţia promptă a celor 1.000 de pompieri nu a făcut decât să agraveze situaţia, substanţele toxice intrând în reacţie cu apa şi producând noi explozii. La şase zile de la tragedie, autorităţile au izolat perimetrul afectat pe o rază de 3 km, din cauza aerului îmbâcsit cu cianură de sodiu într-o concentraţie fatală, care poate ucide fără milă dacă este inhalată sau înghiţită. Oamenii tresar la fiecare bufnitură venită din zona portului, nu ies din casă fără măşti pe faţă şi urmăresc îngroziţi ştirile.
Din fericire, depozitul de substanţe toxice se află la 40 de kilometri de centrul metropolei Tianjin. Cei 90.000 de locuitori care stau la 5 kilometri de depozit au fost evacuaţi şi locuiesc în sălile de sport ale şcolilor din oraş. 3.000 de specialişti din cadrul armatei şi civili încearcă să descopere cauzele uneia dintre cele mai mari catastrofe din China zilelor noastre.