Atac armat în SUA: 14 persoane au fost ucise

Ultima actualizare:

    Atacatorii au fugit de la faţa locului foto: abcnews.go
Atacatorii au fugit de la faţa locului foto: abcnews.go

Cel puţin 12 persoane au fost împuşcate mortal, miercuri (2 decembrie), iar alte 14 au fost rănite în incidentul armat din oraşul californian San Bernardino, afirmă surse citate de ABC News.

UPDATE 00.10 Autorităţile americane continuă în mod activ operaţiunile de căutare a indivizilor care au deschis focul într-un centru pentru persoane cu deficienţe congnitive din oraşelul californian San Bernardino, unde au fost ucise cel puţin 12 persoane, alte zeci fiind rănite. Toate şcolile, centrele comerciale şi instituţiile din comitatul californian San Bernardino au fost închise în urma atacului armat, scrie Mediafax.

UPDATE 00.05 Un oficial al poliției a confirmat oficial, într-o declarație de presă, că sunt 14 morți și 14 răniți. Potrivit unor surse din poliția federală, citate de LA Times, ținta atacului ar fi fost angajați ai administrației locale.

UPDATE 23.20 Autoritățile au detonat un dispozitiv suspect găsit la etajul 2 al clădirii. De asemenea, poliţiştii au descoperit un SUV negru abandonat pe o stradă.

Atacul a avut loc la un centru pentru tratarea persoanelor cu deficienţe comportamentale (Inland Regional Center) situat în zona Waterman din San Bernardino, un orăşel de 200.000 de locuitori situat la 100 de kilometri est Los Angeles, mai scrie ABC News.


    foto: captură abcnews
foto: captură abcnews

Autorităţile americane au confirmat un incident armat în zona Park Center Circle din San Bernardino, în sudul Californiei. Poliţia a anunţat că sunt cel puţin 20 de împuşcate în zona Waterman din San Bernardino. Autoritățile au înconjurat clădirea și au existat schimburi de focuri între atacatori și autorităţi.

"Avem numeroase victime, inclusiv morţi", a declarat Vicki Cervantes, purtătorul de cuvânt al Poliţiei regionale.  Potrivit sursei citate mai sus, cei trei suspecți purtau vestă antiglonț și au intrat în clădire unde au deschis focul cu mitraliere de tip AK-47. Echipe speciale ale poliţiei (SWAT) verifică atent clădirile din împrejurimi în căutarea autorilor atacului armat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Boloni
image
image
image
image
image
image
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
pepeni de dabuleni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net