Belgia a intrat în carantină pentru o perioadă de șase săptămâni. Ce măsuri au impus autoritățile

Ultima actualizare:
Emmanuel Macron a anunțat carantină în Franța până la 1 decembrie
Emmanuel Macron a anunțat carantină în Franța până la 1 decembrie

Belgia a intrat în carantină totală în urma creșterii numărului de infecții cu coronavirus, a internărilor din spitale și a deceselor, a anunțat, vineri, premierul Alexander De Croo, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul Belgiei, Alexander De Croo a declarat în cadrul unei conferințe de presă că „țara noastră este în stare de urgență sanitară. Presiunea pe spitale este imensă, personalul medical este supus unui efort inuman. În ultima săptămână, 100.000 de concetățeni au fost infectați, nu vedem nicio schimbare, prin urmare e necesar să trecem la măsuri mai stricte”. După șase ore de dezbateri între guvernul federal și regiunile Belgiei, conducerea țării a venit cu măsura carantinei de șase săptămâni care începe de luni.

Alexander De Croo, în vizită la un spital Covid
Alexander De Croo, în vizită la un spital Covid

Măsurile de carantină includ suspendarea tuturor afacerilor neesențiale, incluzând frizeriile, iar supermarketurile vor putea să comercializeze exclusiv produse esențiale, transmite G4media.

„Ne întoarcem într-un blocaj strict, care are un singur scop: să ne asigurăm că sistemul nostru de sănătate nu se prăbușește”, a spus De Croo. Aceste măsuri sunt „ultima șansă” a Belgiei, a adăugat el. Ele vor intra în vigoare duminică seara și vor rămâne în vigoare până pe 13 decembrie. Acestea vor fi revaluate la 1 decembrie. Iată principalele măsuri și restricții luate de guvernul belgian.

  • Primirea vizitatorilor la domiciliu nu mai este permisă, cu excepția unui singur „contact apropiat”. Oamenilor care locuiesc singuri li se permite să aibă două contacte.
  • În aer liber, întrunirile pot avea loc în continuare în grupuri de maxim patru persoane, respectându-se distanța socială și purtarea măști ide față.
  • Magazinele neesențiale vor fi închise. Ridicarea produselor rămâne posibilă.
  •  
  • CITEȘTE ȘI: Mare parte din Portugalia, în carantină. Restaurantele rămân însă deschise
  •  
  • Profesiile non-medicale care implică un contact strâns, precum saloanele de coafură sau de cosmetică, vor fi închise.
  • În privinița sistemului de educație, vacanțele de toamnă vor fi prelungite și mai mult în întreaga țară: școlile vor rămâne închise până pe 15 noiembrie.
  • Învățământul superior va trece în sistem online până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, pentru primii ani, o anumită formă de învățare prin contact va fi posibilă din nou de la 1 decembrie.
  • Telemunca va fi obligatorie. Dacă acest lucru nu este posibil, măștile faciale și distanța socială sunt obligatorii.
  • Măsurile care au dus la închiderea barurilor și restaurantelor vor fi extinse pentru a include și cele din hoteluri. Hotelurile în sine pot rămâne deschise, dar orice mâncare poate fi servită doar în cameră.
  • La înmormântări, sunt permise maximum 15 persoane. Adunările ulterioare nu mai sunt posibile.
  • Parcurile de vacanță trebuie să se închidă din 3 noiembrie, dar restaurantele și piscinele au fost deja închise.


    Emmanuel Macron a anunțat carantină în Franța până la 1 decembrieSursa foto: Facebook
Emmanuel Macron a anunțat carantină în Franța până la 1 decembrieSursa foto: Facebook

Franța, prima țară care a intrat din nou în carantină. Revine declarația pe proprie răspundere

Franţa a fost prima țară din Europa care și-a închis din nou porțile. Francezi au intrat în carantină generală începând de vineri 30 octombrie 2020 și până pe 1 decembrie, a anunțat președintele Emmanuel Macron, transmit agențiile internaționale de știri. „Am decis că trebuie să reintrăm începând de vineri în izolarea care a stopat virusul. Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul naţional", a declarat şeful statului într-o alocuţiune televizată. „Virusul circulă cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste estimări nu au anticipat-o. Ca toţi vecinii noştri, suntem depăşiţi de creşterea bruscă a răspândirii virusului", a declarat Macron în discursul său.

„Suntem cu toţii în aceeaşi situaţie: depăşiţi de un al doilea val despre care ştim că va fi mai greu, mai letal decât primul", a adăugat el. Oamenii vor ieși din casă doar pentru achiziționarea de bunuri esenţiale, pentru vizite la medic sau pentru o oră de mișcare în aer liber, în baza unei declarații pe propria răspundere.

CITEȘTE ȘI: Numărul cazurilor noi de Covid-19 din Europa s-a dublat în 5 săptămâni. Sunt peste 10 milioane de cazuri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net