Cine a fost Patrick Sondheimer, pilotul Germanwings considerat un erou
Patrick Sondheimer, comandantulul zborului Germanwings 9525, este considerat un adevarăt erou de către utilizatorii reţelelor de socializare online, în timp ce bunica aviatorului a cerut ca viaţa privată a familiei să fie respectată.
Patrick Sondheimer avea 34 de ani şi era un tată iubitor, potrivit declaraţiilor făcute de bunica sa, relatează CNN. "Sunt devastată. Moartea lui a venit atât de brusc şi întraga mea familie este în stare de şoc", a declarat femeia, cerând ca presa să respecte viaţa privată a familiei comandantului zborului 9525.
Patrick Sondheimer lucra pentru Germanwings de dragul familiei
Patrick Sondheimer este unul dintre cei 150 de oameni care au murit când avionul Airbus A320 s-a prăbuşit în Alpii francezi, când efectua cursa Barcelona - Dusseldorf. Anchetatorii susţin că Andreas Lubitz, copilotul avionului Germanwings, ar fi provocat intenţionat prăbuşirea aeronavei în urmă cu o săptămână, dar investigaţiile continuă, iar autorităţile încearcă să afle care a fost motivaţia lui Lubitz. Autorităţile nu au dat oficial publicităţii numele comandantului de zbor, iar în multe articole de presă germane el este identificat doar ca Patrick S., dar mai multe rude ale sale au confirmat numele complet al aviatorului pentru CNN.
Patrick Sondheimer avea mai bine de 6.000 de ore experienţă de zbor, era pilot al Germanwings din mai 2014 şi lucrase la Lufthansa şi compania Condor anterior, potrivit biroului de presă al Germanwings. Pilotul era căsătorit şi avea doi copii, un fiu în vârstă de trei ani şi o fiică în vârstă de şase ani, şi a ales să lucreze pentru Germanwings pentru a fi mai aproape de familia sa, potrivit The Independent care citează presa germană. Într-o transcriere publicată de presă, despre care se crede că ar prezenta înregistrarea audio a ultimelor momente dinaintea prăbuşirii, Patrick Sondheimer, al cărui acces în cabina piloţilor ar fi fost blocat de copilot, după o pauză de mers la toaletă, se roagă de Andreas Lubitz să îl lase să intre în cabină, în timp ce avionul se apropia de stânci. "Deschide naibii uşa!", spune pilotul la un moment dat, pe o înregistrare de pe una dintre cele două cutii negre ale avionului, potrivit unei relatări publicate de tabloidul german Bild. Înregistrarea include şi zgomotele unor puternice lovituri metalice care sună ca şi cum cineva ar fi încercat să spargă uşa de la cabina piloţilor.
Patrick Sondheimer a făcut tot posibilul pentru a intra în cabina piloților
"(Patrick Sondheimer, n.r.) merită Medalia de Onoare a Germaniei pentru încercarea sa eroică de a intra în cabina piloţilot", a declarat bunica acestuia pentru CNN. Pe măsură ce tot mai multe detalii apar referitor la ultimele momente ale zborului 9525, utilizatorii reţelelor sociale online vorbesc despre pilot ca despre un erou, subliniind faptul că numele copilotului, care în mentalul colectiv este deja sigur vinovat pentru accident, a captat atenţia lumii, când cel al eroului Patrick Sondheimer ar merita de fapt să fie amintit de mass media.
În weekend, tatăl comandantulului zborului Germanwings 9525, Patrick Sondheimer, şi alţi membri ai familiei au vizitat un loc special amenajat în memoria victimelor accidentului în Alpii francezi. Francois Balique, primar al localităţii Le Vernet, s-a întâlnit cu familia comandantului de zbor. Balique l-a descris pe tatăl pilotului ca fiind un bărbat dărâmat, care avea multe întrebări despre motivul prăbuşirii avionului. Anchetatorii nu au spus multe despre Patrick Sondheimer, dar au subliniat că pare că ar fi făcut tot ce i-a stat în putere pentru a ajunge înapoi în cabină după ce a fost încuiat în afara ei. Procurorul francez Brice Robin, din Marsilia, a declarat săptămâna trecută că "lovituri violente ca şi cum cineva voia să dărâme uşa" pot fi auzite pe înregistrarea audio. "Probabil şi-a dat seama de ceea ce se întâmplă, iar daca ar fi putut să deschidă acea uşă, ar fi făcut-o", a declarat Brice Robin.