Alimentele pe care nu ar trebui să le speli înainte de a fi gătite. Apa le va distruge gustul și textura
Mulți oameni au tendința de a spăla aproape orice tip de aliment, înainte de a începe să îl pregătească. De multe ori, acest lucru este un simplu reflex, la care cei mai mulți oameni nici măcar nu se gândesc. Însă, este important de știut că anumite alimente nu trebuie spălate niciodată.

Indiferent dacă este vorba despre carne sau legume, mulți oameni au tendința de a spăla aproape orice fel de aliment, înainte de a începe să îl pregătească. Acest lucru deja s-a transformat într-un reflex pentru mulți oameni, care se tem de diferitele substanțe folosite pentru a stropi fructele și legumele, în special. Însă, este important să știți că acest lucru nu este necesar întotdeauna.
De exemplu, ciupercile nu ar trebui spălate! Ele absorb apa foarte rapid și eficient, iar atunci când le veți găti veți observa că ele au o textură cu totul diferită, iar gustul lor nu va mai fi chiar la fel de intens și bun. În loc să le spălați, cel mai bine ar fi să le periați și să tăiați partea inferioară a tulpinii.
Alimentele pe care nu trebuie să le spălați niciodată
De asemenea, este important să știți că nu trebuie să spălați niciodată carnea de pui! Tratamentul termic este suficient pentru ca acest tip de carne să fie sigură pentru consum! Desigur, este important să vă asigurați că puiul a fost gătit suficient! Dacă încă mai vedeți urme roz în interiorul cărnii, înseamnă că puiul nu este gata.
Iar tot la capitolul carne, este important să știți că nici cea roșie nu trebuie spălată vreodată. Apa poate îndepărta sucurile naturale din această carne, iar astfel ea poate fi mult mai tare și mai uscată, după ce a fost gătită.
Carnea nu trebuie spălată înainte de a fi gătită
În plus, este important să nu spălați niciodată ouăle! Unii oameni fac acest lucru înainte de a le sparge, însă acest lucru nu este necesar. Ele deja sunt tratate cu o peliculă protectoare menită să țină bacteriile la distanță, iar pelicula va fi distrusă dacă intră în contact cu apa.
Iar, nu în ultimul rând, este important să nu clătiți niciodată pastele după ce s-au fiert! Unii oameni fac acest lucru, însă bucătarii cu experiență spun că apa va spăla amidonul de pe paste, iar astfel ele se vor lipi foarte mult între ele.