Cum a reacționat Angela Merkel când a aflat că Donald Trump va conduce SUA

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Liderii europeni au avertizat că Donald Trump, președintele ales al SUA, deschide o perioadă de incertitudine.

Franța și Germania au întâmpinat cu răceală venirea lui Donald Trump la Casa Albă. 

Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, a anunțat că va colabora cu președintele ales al SUA numai dacă „va arăta respect pentru fiecare om indiferent de originea lui, culoare pielii, religie, sex, orientare sexuală sau viziuni politice. Germania și SUA au o conexiune istorică și sunt legate de respectul pentru lege și pentru demnitatea umană. Pornind de la respectarea acestor valori, îi voi oferi strânsa mea colaborare lui Donald Trump, viitorul președinte al SUA.” Remarcile lui Merkel vin după ce Donald Trump a criticat politica guvernului german de a primi refugiații din Orientul Mijlociu. 

Francois Hollande, președintele Franței, spunea mai deunăzi despre candidatura lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite că îi provoacă scârbă. „Vom intra într-o perioadă a incertitudinilor și trebuie să ne comportăm cu luciditate și claritate. Îi ofer felicitările mele, pentru că așa este normal între doi șefi de stat. SUA este un partener de prim rang pentru Europa. În joc sunt pacea lumii, lupta împotriva terorismului, situația din Orientul Mijlociu, relațiile economice și conservarea planetei”, a spus Hollande. 

Martin Schulz, președintele Parlamentului Uniunii Europene a spus ca rezultatul trebuie respectat și că „Donald Trump a reușit să fie paratrăsnetul furiei și al fricilor a milioane de americani.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net